Nemrég megjelent az új, 13.2-es iOS a HomePod-hoz is. Bevallom, nem mertem feltenni, mert több felhasználó számolt be arról, hogy brick-elte az eszközüket az update. Valakiknek fehér, másoknak vörös fényekben játszott az eszköz teteje, mást nem csinált, és factory reset után sem lett jobb a helyzet.

Erre az Apple kiadta a 13.2.1-es rendszert az eszközhöz, így elvileg már nagyobb biztonságban vagyunk. Érdemes frissíteni, mert az új iOS sokkal jobb eszközzé teszi a hangfalat:

img_3224.PNG

Hat különböző emberi hangot ismer fel a HomePod ezentúl, személyes preferenciákat képes a hanghoz társítani. Ha közel viszed az iPhone-odat a hangszóróhoz, utóbbi automatikusan átveszi a zenét, nem kell az AirPlay menüben szarakodni. Mindkettő funkció hasznos, és mindennapos használatban lesz.

Új Ambient Sound hangkönyvtár áll rendelkezésre, magas minőségben kérhetünk dzsungel- vagy óceánhangokat a készülékre. Eddig is simán kérhettünk ilyet, ”play ocean waves” kérésre eddig is játszott le hullámhangokat, mondjuk nem annyira jó minőségben.

Töltöm, próbálom, írok a tapasztalatokról.