Az iFixit szétkapta az órát, és elég ismerős dolgokba futott bele.

screen-shot-2019-09-25-at-11_58_15-am.jpeg

Ugyan az órában az új S5 System-on-a-chip dolgozik, ebben mégis ugyanaz a CPU és GPU található, mint a Series 4-es S4-esében. A teljesítmény is ugyanaz. Általában is elmondható, hogy belülről az óra nagyon hasonlít az elődjére, de épp annyi apró változtatás található odabent, hogy az alkatrészek ne legyenek cserélgethetőek, vagy mindkét órában felhasználhatóak.

Az akkumulátor is mindössze csak 1,4 százalékkal nagyobb az elődjénél. Nem itt van tehát az Always-on kijelző fogyasztásának titka, de ezt eddig is tudtuk. A legnagyobb hardveres változás e tekintetben a kijelzőben található, mégpedig úgy hívják: LTPO technológia. Noha a Series 4-ben is elérhető volt a technológia, a képfrissítés lecsökkentése, és az ultraalacsony fogyasztású display driver miatt most használták ki igazán az előnyeit.

Bővebben itt olvashatunk erről.

Egyébként a keynote-on a legnagyobb taps a 100%-ban újrahasznosított alumíniumnak járt. Az iFixit kiemeli, hogy ez manapság nem óriási vállalás, sőt, tulajdonképpen könnyen és olcsón hozzá lehet jutni az újrafelhasznált aluhoz. A kérdés az, hogy az Apple olyan alumíniumot használt-e, amit egyébként nem használtak volna újra. A válasz az, hogy valószínűleg nem.