Két dolog lepett meg igazán a tegnapi bemutatón, az egyik a mindig bekapcsolt Apple Watch kijelző 1 Hz-es frissítéssel, energiatakarékosan, a másik az iPhone 11 Pro négy, 11 Pro Max öt órás előnye a korábbi XS-ekhez képest, akksiidőben. Úgyhogy

éltem a gyanúperrel,

hogy ez így nem igaz, és utánajártam, hogy mit jelentenek a számok. Nyilván az állítás egészen pontosan úgy hangzik, hogy “akár négy” vagy “akár öt” órával tovább bírja. Na jó, de kikapcsolt állapotban, standby-ban, vagy úgy rendesen, használva?

ke_pernyo_foto_2019-09-10_22_49_54.png

A terméklapból kiderül, hogy egy iPhone 11 Pro Max, akár 20 óra videólejátszást tud, 12 óra streamelést, 80 óra hanglejátszást. Egy iPhone XS Max 15 óra videolejátszást tudott, és 65 óra hanglejátszást.

Így aztán kiderült, hogy nem trükközés, hiszen azt is mondhatták volna, hogy akár 15 órával is tovább bírhatja, amennyiben letöltött zenét hallgatsz, kikapcsolt kijelzővel.

Sajnos a leggyakoribb tevékenység, a böngészés már nem szerepel a mérések között idén, így nem láthatjuk, hogy ott tapasztalható-e a 4-5 órás eltérés, de valószínűleg igen, nézve az adatok egymáshoz viszonyított arányát, nagyjából ez lehet a helyzet. Egy átlagos, aktív felhasználás mellett 4-5 óra előny, ami nem semmi.

Nem mellékes, hogy a 11 Pro Maxhoz (update: és Próhoz) dobozban adják a 18 Wattos adaptert, amivel 30 perc alatt fel lehet nyomni 50%-ra az akksit.