A beta.icloud.com címen bárki megtekintheti a bejelentkezés után, hogy fog kinézni az iCloud interfész az őszi frissítés után. Eltűnik a repülő buborékos dizájn, ami váratlanul az Appleblog nyolc évvel ezelőtti kinézetét utánozta (eltekintettünk a pertől), helyette egyszerű, fehér felületet találunk, kisebb ikonokkal.

ke_pernyo_foto_2019-08-23_8_45_17.png

Itt a régi dizájn:

ke_pernyo_foto_2019-08-23_8_45_26.png

Úgy tapasztaltam, hogy sok iOS vagy Mac-használónak sejtelme sincs, hogy van egy ilyen iCloud.com oldal, ahol böngészőből elérheti a felhőben tárolt dolgait, fájljait. Ha beállítottuk az Asztal és a Dokumentumok mappa megosztását macOS-ben, akkor a gépünk ezen könyvtárjainak tartalmát is elérjük. De tud még meglepő dolgokat, például:

  • feltölthetünk direktben képeket a felhőben tárolt fotóink közé
  • létrehozhatunk egy dokumentumot, mondjuk egy prezentációt - egy árajánlatot mondjuk, szépeket tudunk szerkeszteni itt pdf-be exportálva -, és a kollégánk egy megfelelő böngészőből simán szerkesztheti is a Keynote webes verziójával
  • Ha ellopják az iPhone-unkat, és az utcán kölcsönkérünk egy laptopot, a Find My iPhone-t is itt érjük el a legegyszerűbben

Sokan ezeket a lehetőségeket nem is tudják.

Az ősszel érkező Catalina megújult Reminders appját is elérhetjük innen, vagyis bétatesztelés nélkül is bekukkanthat bárki az új program lehetőségeibe.