Azt már nagyjából a 6S szériánál megszoktuk, hogy egy telefonbemutató előtti nyáron már nem a szeptemberi, hanem a következő évi iPhone-okkal kapcsolatban olvashatunk pletykákat. Én ezeket ritkán veszem át, mert teljesen hiteltelenek, hiszen csak egy erős szándékot mutathatnak be, jó esetben, az Apple részéről. Inkább várok az ideiekkel kapcsolatban valami új infóra.

A most szeptemberben - állítólag 20-án - megjelenő iPhone 11-ekkel kapcsolatan régóta tudjuk, hogy a kamera lesz az egyetlen izgalmas újítás. Ez viszont annyival többet tud majd a harmadik lencse és a Machine Learning miatt, hogy simán érdemes lesz upgrade-elni akár XS-ről is. De ezt látni kell, beszélni róla: unalmas.

A jövő évi iPhone-okkal kapcsolatban már tudjuk, hogy az 5G kapcsolat lesz a fő eladási ereje. Az idei iPhone-okba még nem jutott el a lehetőség, egyébként pont határon vagyunk: jövőre már kissé késő lesz a ficsör bemutatása. De nem gond, a 3G-t sem elsőként vezette be az Apple, aztán mégis mekkorát szólt. Itt látható, ahogy Steve Jobs megmutatja, mennyivel gyorsabb ez, mint az EDGE. Hasonló vár jövőre Cookra, csak épp tart ennyi ideig:

Olyan nagyon ez sem izgalmas már. 38 másodpercet spórolni webodlalanként izgalmas. Kettőt: nem.

Egyébként állítólag - Digitimes információi szerint - jönnek jövőre az 5G-s mobiladat-fogyasztásra képes MacBookok is. Nem tudni, hogy az Air, a Pro vagy mindkettő megkapná-e a képességet, de állítólag az Apple kerámia antennaegységet tesztel, ami akár kétszeres gyorsaságot is elhozhat a hagyományos fém egységekhez képest.

Azonban annyira abszurd, hogy már a 2021-es iPhone-okról is szó van, hogy muszáj ezzel is foglalkozni.

iphone-8-home-button-touch-id1_1.png

Tehát, állítólag, több mint két év múlva, az Apple végre elkészülhet a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval Ming-Chi Kuo szerint. Ezzel az iPhone-ok FaceID-val és TouchID-val egyaránt tudnak majd azonosítani minket, ami hihetetlenül értékes századmásodperceket spórol majd nekünk. A boltban fizetésnél ugyanis egyértelműen a TouchID a jó választás, hiszen nem kell nyomni egyetlen gombot sem, csak a terminál fülé tartani a telefont, arra ügyelve, hogy az egyik ujjunk a Home gombon pihenjen. Koszos, nedves kéznél, meg egyáltalán, a hagyományos telefontartás esetében meg a FaceID a nyerő.

Egyébként emlékezhetünk rá, hogy a pletykák szerint az Apple ezt a lehetőséget már az iPhone X-be is szerette volna beletenni 2017-ben, csak technikai nehézségek adódtak. Hát majd 2021-ben, talán.