A butterfy mechanika, ami a scissor váltotta 2015-ben, hogy rövidebb leütési utat, ezáltal vékonyabb kialakítást tegyen lehetővé, gyakorlatilag a káromkodással egyenértékű lett. Nem mindenkinek vannak vele problémái, de azért elég sokaknak, szennyeződések miatt képesek úgy elromlani, hogy utána nem tudják ellátni az alapfunkciójukat.

A butterfly-nak idén a negyedik generációját adta ki az Apple, valamennyi váltásról elmondható, hogy azért kellett, mert az előző még mindig produkálhatott hibákat a mindennapi használat során. Nagyon vékony szilikon réteget lehet ma is venni a billentyűkre, amitől szebb ugyan nem lesz a laptop, de szennyeződés sem éri a mechanikát.

54fdec23ecad048d51ceb0cc-703-527.jpg

Az elemző Kuo szerint azonban idén minden megváltozik: jönnek majd az új MacBook Air-ek, amikben újra a scissor mechanika, vagyis a jól bevált, elnyűhetetlen megoldás kap majd helyet. Pontosabban annak egy új generációja. A MacBook Prókban 2020-tól lesz scissor mechanika, addig marad a butterfly.

Hát ez éljen. Már kezdtem azt hinni, hogy az új laptopok legfontosabb tesztelendő ficsöre ezentúl már mindig az lesz, hogy vajon hosszú távon használható-e a billetntyűzetük.