A Sign in with Apple eléggé nagy fellélegzést jelent: bejelentkezhetünk szolgáltatásokra, jelszóval védett helyekre az Apple ID-nkkal, miközben nem kell azon törnünk a fejünket, hogy milyen infókat kér ezért cserébe az adott szolgáltatás, és mik mellől tudjuk kivenni a pipát. Az Apple-ek továbbra is az az érdeke, hogy védje a privacy-t, neki ez a szexepilje. Ők nem azért fejlesztik ki a Sign in with Apple-t, hogy adatokat csatornázzanak magukon keresztül, hanem épp ellenkezőleg. Hogy a csatornázókkal szemben alternatívát adjanak, ezáltal a saját hardveres világukba csaljanak új felhasználókat.

sign-in-with-apple.jpg

Egy loginnál a minimum információ, amit meg kell adni, az email-cím. Az Apple megoldotta, hogy még ezt az infót is elrejtsük: ha a hide my email-t választjuk a belépésnél, az Apple azonnal generál neked egy spéci email-címet, amit forwardol a saját email-címedre. Így meg is kapod a belépéssel kapcsolatos leveleket, de nem kell megosztanod a privát email-címedet.

Csakhogy ez semmit sem ér, ha a Sign in with Apple nem terjed el. Az első lépést az Apple nem bízza a véletlenre: az iOS-appokban, ahol van Facebook és Google belépési lehetőség, az éles üzemtől kötelező lesz a Sign in with Apple is. Nyáron bétatesztelés megy majd, ősszel lesz éles az üzem.