Tegnap az Apple frissítette az iPod touch készüléket, amiről szinte már el is felejtettük, hogy van. A telefonálásra és SIM-kártyás műveletekre nem, azon kívül minden másra jól használható i-nem-Phone az iPhone 7-esben debütált A10 chipet kapta meg, ezen kívül nem sok minden változás történt.

Sima processzor-update történt tehát, még csak nem is a mondjuk a tavalyi generációra: 3 éves SoC-et kapott a kicsike, meg egy update lehetőséget 256 giga háttértárra.

ipod-touch_1.jpg

Tehát ugyanaz a 4 colos kijelzővel és Home gombbal szerelt, FaceID-mentes, széles kávás régies, mégis szép dizájn vár minket, egyszerűbb kamerás képességekkel. Nem hivalkodó, egyszerű, olcsó készülék, 32 gigás verzióban 85 ezer forint körüli áron.

Pont ez volt az a lépés, amit az iPhone SE-vel kapcsolatban vártunk, minimum. Sejtettük, hogy az Apple nem fogja a kisméretű telefonját ultramenővé tenni, de ennyit minimum meg lehetett volna lépni. Processzorfrissítéssel tíz évig is elélt volna, új készülékként. Még ma is kapható 105 ezer forint körül, tökéletes vétel.

Nem értem. Nem értem, hogy a sarokban gubbasztó iPod touch, ami továbbra is nagyon szűk réteg számára jelenthet megfelelő választást, miért érdemelte meg ezt, miközben az SE nem. Nem értem, hogy ha a 4 colos kijelzőjű terméküket fejlesztik 2019-ben, miért kellett a másik kisméretűt eltüntetni tavaly.

Most mondhatnám, hogy tegyék bele az eSIM-lehetőséget az iPod touch-ba, plusz szorítsanak helyet néhány plusz chipnek, és adják ki iPhone touch néven, de miért tennének ilyet? Mikor ott volt az ennél sokkal szebb dizájn. Hozzátok vissza az SE-t, basszus.

(Tudom, úgy vinnyogok, mint egy öregember)

Disclaimer: az AQUA Webshop az appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere