Eddig csak az első és második generációs Butterfly keyboard-okra vonatkozott az, hogy az Apple a garanciaidőn tűl, négy évig vállalta azok cseréjét, mostanra már a harmadik generációt is bevonták a pröogramba. Így a 2018-as MacBook Air-ek és MacBook Prókra is érvényes a “bocs, elrontottuk, természetesen ne fizess érte”.

5dhxnniwpeb2cgly.jpg

Az “új anyag”,amit a billentyűzeteknél a negyedik generációnál használnak, belekerül majd a harmadik generáció javításánál. Az első és második generációnál ezt nem tudják majd alkalmazni állítólag, így ott marad a sima csere. Közben a várakozást is csökkentik, a korábban egy hétig is eltartó javítás pontos idejére nincs ígéret.

Én azt mondom, ez volt a minimum. Azért az is durva, hogy négy évig szól a program a vásárlás után. Ez azt jelenti, hogy az első Butterfly billentyűzetes gépekre mostanában le is jár a kiterjesztett lehetőség.

Ja, még egy jó hír: az Apple beleegyezett, hogy értesít minden vásárlót, ha egy szoftveres update hatással van az általuk birtokolt iPhone modell teljesítményére. Igaz, egy UK fogyasztóvédelmi szervezet kellet hozzá, de akkor is.