Nem egy kimondott ígéret, de egy dél-koreai online lap számol be arról, hogy értesülései szerint a Samsung nagyobb méretű OLED kijelzőinek tömegrendelését az Apple is fontolgatja. A Thelec.kr úgy tudja, hogy egy 11 colos iPadet és egy 16 colos új MacBook Prót adnának ki OLED kijelzővel a jövőben.

Mondhatjátok, hogy minek írni arról, ami ennyire elképzelés fázisban van? Azért, mert pont ebben a fázisban lehet hatni a jövőre. Ha a fiúk-lányok ott Cupertinóban olvasnak egy értelmes véleményt online, hogy miért érdemes ebbe belevágni, lehet, hogy megteszik. Ezért nekik azt javaslom, ugorjanak a poszt utolsó mondatára (Tim, please jump to the last sentence, you're welcome).

Egy 16 colos MacBook Pro, ha lesz, valószínűleg a mostani 15,6 colos modell “szélig tartó kijelzős” változata lenne. Vagyis érdemben nem növelné a kiejlző nagyságát, a 17 colos MacBook Prókat visszasírók nem lennének elégedettek vele, inkább esztétikai jellegű lenne a húzás. Hogy lássuk, itt egy Samsung 15,6-os 4K-s OLED:

1695_1687_2135.jpg

Mindenesetre egy OLED kijelző nyilvánvalóan szebb képet, vékonyabb kialakítást, ezáltal esetleg nagyobb akksit jelentene, valamint újfent lehetőséget adna, hogy az Apple kinyújtsa a high-end kategória árazását, felfelé. A jelenlegi 15 colos MacBook Prók 900 ezer és 1.059.000 forint között mozognak, egy OLED megoldás, ami dizájnban is változást hozna, és az akksiidőt is megnövelné, simán eladható lenne kétmillióért, ha engem kérdeztek.

I think, Tim, that a 16 inch MacBook Pro with OLED screen could be selling for like 2 million HUF. It will be a fantastic product, truly!