Többen kérdezték, hogyan lesz ez a vasárnapi összejövetel, amikor maximum 30 emberrel együtt meghallgatjuk, mit tud a HomePod. (Azért szervezem, mert más lehetősége nincs az emberfiának, hogy Magyarországon letesztelje vásárlás előtt a kicsikét, így közszolgálati jelleggel felajánlom a célra a sajátomat.)

Apropó, van még hely. Ha jönnél, jelentkezz az appleblognak kukac gmail.com címen, vasárnap délelőtt a Blaha környékén csapatjuk!

Összeszedtem néhány zenét, amik esetében a HomePod képessége nagyon jól megmutatkozik, legalábbis egy csendes nappaliban. Reméljük, ez a nagy tér is visszaadja, amit kell. Ezek az alábbiak:

Moloko - Forever more

Sokhangszeres, hangos zene, ahol lehet figyelni a szólamok együttes megszólalására, egyben a bassus is hangsúlyos. Vajon hallani a bugyborékoló hangot a háttérben, vagy az már elveszik?

Beach House - Myth

Ez a zene maga a visszhang. Annyira megtolták, hogy alig van hangszóró, ami jól képes lejátszani. A legtöbbnél teljesen szétesik az egész. Ha azonban összeáll, akkor nagyon összeáll.

Eminem - Without me

Szöveg a zene felett - mennyire érthető, tiszta az emberi hang?

Gavriel Lipkind - Cello suite no. 4 in e flat

Egy kis szólóhangszeres megszólaltatás.

Mark Knopfler - Going home

Pattog az akkordbontogatás a dal első felében? Amikor beindul a második rész, flat lesz a hangzás, érezzük a nagy változást?

Bach - Pastorale in F major

Dübörög az orgonapont, a folyamatos, mély basszus mekkora élmény?

Nem csak a HomePodot hallgatjuk meg, hanem vezeték nélkül még több hangszórót. Már hármat felajánlottak az érkezők. Viszek én még egy JBL Charge 2-t is, hogy lássuk, honnan lehet kiindulni:)

Pénzt nem kell hozni, hacsak nem fogyasztanátok valamit. A helyszín kábé a Blaha, közelebbiért jelentkezni kell a fenti email-címen. Délelőtt 10-től 11-ig tervezem, hogy ott leszünk.