Azért az Apple eléggé kicseszett magával, amikor épp a billentyűzetet szarta el. Olyan sok mindent el lehet - és olyan sokat sikerült is neki -, de épp az újságírók legérzékenyebb pontján voltak képesek három rosszul működő szériát kiadni? Meg egyáltalán. Billentyűzet.

Így aztán kénytelenek voltak elviselni a negatív cikkek sokaságát, meg a Wall Street Journalba írt bámulatos cikket, amiből bizonyos problémás betűk hiányoztak. Az Apple elismeri, hogy vannak problémák, de láthatóan nem érzi ezt akkora gondnak.

2c4e74b2-fba9-4af4-b8c0-82fa2feb306c-780x240_1.jpeg

Legutóbb a 9to5Mac egyik szerzője osztotta meg, hogy neki is egyre rosszabb a billentyűzet a laptopján, duplázások és be nem vett lenyomások egyaránt tarkítják a mindennapi munkáját. Nem mindenki tudja elképzelni, de én már dolgoztam rossz billentyűzeten, konkrétan feleannyi munkát tudtam elvégezni egységnyi idő alatt.

Fontos, amit ez az író állított: azt mondta, mivel az Apple nem tart a szervizben készleten billentyűzetet - ahogy szinte semmit, előre be kell adni a gépet, és majd utána megvizsgálják és megrendelik -, így inkább együtt él a problémával. Oké, nem normális, de valahol érthető is. Nincs ideje és lehetősége ennyit tökölni vele, vannak ilyen élethelyzetek.

Aztán egy olvasó elküldte neki, hogy próbálja ki az Unshaky programot. És hopp, a probléma egy része el is tűnt. Mégpedig a dupla leütések problémája.

Az Unshaky ugyanis arra jó, hogy kiszűri a billentyűzet hibájából adódó, 40 milliszekundumnál rövidebb idő alatt beadott második karaktert. Ez persze állítható, valakinél 60, másnál 80 lehet a sweet spot. Akár billentyűnként is külön állítható, az egyetlen kritérium, hogy kisegítő billentyűként regisztráld a billentyűzetedet.

Tehát a billentyűzet nem lesz jobb, de a szoftver segít, hogy úgy tűnjön, mintha mégis. Ha téged is érint, és gyors megoldás kell, hátha hasznos lesz.