Miután az Apple elindította saját streaming szolgáltatását, amihez végül a Netflix nem csatlakozott, tapasztalható lett az előre megjósolható paprikás hangulat. Most épp a Netflix dobta az appjából az AirPlay támogatást, ezentúl iOS eszközről nem lehet az appból egy gombnyomással Apple TV-re küldeni a tartalmat.

Ja, de, lehet: AirPlay Mirroringgal. Az rendszerszintű, nem lehet kikapcsolni

dsc06725.JPG

A dolog nem akkora érvágás, egyrészt a fent említett módszer miatt, másrészt azért, mert Apple TV-re egyébként is elérhető a Netflix app. Mindenesetre a cég úgy érezte, bővebben is meg kell magyarázni a blokkolás okát.

Azt írták, hogy miután az Apple megnyitotta az AirPlay szabványt más gyártók termékei felé is, már nem tudnak különbséget tenni az egyes érzékelt AirPlay eszközök között. Nem tudják, mi az Apple TV, és mi nem az. Én nem értem - nem vagyok fejlesztő, segítsen aki az -, ez miért ilyen nehéz, és ha tényleg nem azonosítja magát egyértelműen egy Apple TV (amit kétlek, hiszen az iPhone-om is tudja azonosítani), akkor ezt a problémát biztosan meg lehetett volna oldani a felek kölcsönös együttműködésével.

Ja, hogy az együttműködés…

Ahogy említettem, az Apple azzal, hogy az ügyfelei tevékenységébe vág, és ezzel a saját kuncsaftjai versenytársává válik, egyre szaporítja maga körül a feszültséget. A Netflix nemrég leállította az iOS appból az előfizetés lehetőségét, az Apple-t okolta érte. Most azokkal az előfizetőkkel szúrt ki, akik használtak egy funkciót, a technikai kihívásért kit tettek felelőssé? Az Apple-t.