Az Apple nemrég azt ígérte, hogy napi készpénzt termel majd nekünk a hitelkártyájával. Mármint nem nekünk, de értitek. A földlakók egy részének.

Mi, akiknek hitelkártya nem érhető el, máshol kell keresnünk a pénzkereseti opciókat. Szerencsére már hétvégén megláttam ennek a lehetőségét, a daily cash kelet-európai verzióját. Az Apple ugyanis leállította az AirPower fejlesztését. Ami azt jelenti, hogy mindenkinek, aki erre várt, más megoldásban kell gondolkoznia.

Hogy milyen lesz ez a más megoldás? Csúnyább, rosszabb, és olcsóbb. Sokkal olcsóbb.

airpower-updated-fake-mockup.jpg

Mennyibe is került volna egy AirPower? Lássuk csak, a Samsung egy jobb Qi töltője, 30.000 forint körül van. Ez két készüléket tud egyszerre tölteni, az Apple hármat tudott volna. 30.000 osztva kettővel, szorozva hárommal: 45.000. Vegyük hozzá, hogy ha ráteszünk egy új eszközt a töltőre, akkor az iPhone kijelzőjén azonnal megjelent volna az új eszköz animált ábrája: 50.000. Mégiscsak egy alma logó is van rajta, és kerekíteni is kell felfelé, így 59.990 forintra tippeltem volna. Egyébként más lapok is erre számítottak, nettó 150 dollár körüli árra.

Szóval itt maradt a zsebünkben 59.990 forint. Mihez kezdjünk vele?

Vegyünk olcsó, de megfelelő töltőket. Például a Belkin töltője egész jól néz ki, igaz, hogy csak egy eszközt tölt, és csak 5W-on (az iPhone-ok már 7,5 W-ot is tudnak), de vehetünk belőle hármat. Hiszen 11.690-ért kapható.

Így is tudunk három eszközt tölteni, de szétszórhatjuk a töltőket: egy a nappaliba, egy a hálóba, egy a kertbe, hiszen tavasz van. Mindez 35.070 forint. Vehetünk ezek mellé a régi AirPodsunkhoz egy vezeték nélküli töltődobozt, ez 29.990 forint. Összesen 65.060.

apple.jpeg

Oké, icipicit többet költöttünk így, mint úgy, de mégiscsak megláthatjuk a döntés előnyeit. Hozzáállás kérdése.

Disclaimer: az AQUA Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere. Qi töltőválasztékuk itt érhető el.