Múlt héten az Apple kiszórt pár termékfrissítést. Sok izgalom nem volt, de azért nagyon jólestek ezek az update-ek.

Látszott, hogy nem is ezzel törődtek az utóbbi egy évben. Amivel törődtek, azt ma este hattól mutatják be, és nagyjából már mindenki tudja, mik ezek. De azért lehet meglepetés.

app_1.jpg

Az biztos, hogy jön egy videós streaming szogláltatás. Az Apple 20-25 saját készítésű műsort mutat be, van ugye egy rakás filmje, amikkel könnyen gazdálkodik, ezen túl más szolgáltatók becsatornázásával érhet el egy nagy szolgáltató-monstrumot. Árakról nem tudni, és a területi korlátokról sem, a WSJ 9,99 dolláros havidíjról hallott az HBO, Showtime vagy Starz előfizetése kapcsán.

Az is biztos, hogy jön egy havidíjas hírszolgáltatás, a nagy amerikai lapok részvételével. Itthon valószínűleg nem.

Rebesgetik, hogy egy prémium játék-stream szolgáltatás is jön, vagyis havidíjért lehet korlátlanul játszani. Ennek kapcsán merült fel az iPod touch neve, mint bemutatandó hardver, és mint régi-új kézikonzol.

Rebesgetik azt is, hogy egy saját hitelkártyát is kiadhat a cég, a Goldman Sachs-szal karöltve.

A fenti négy közül legalább kettő szinte biztosan nem lesz elérhető nálunk. Viszont este hattól kezdünk, lehet követni az eseményeket videón az Apple.com-on vagy az Apple TV megfelelő appjában, minket pedig érdemes olvasni e mellé, kiegészítésként.