Nem Na, megy ez. Ha egy üzlet beindul, kérem. Ahogy tegnap az iPadek, úgy ma az iMacek is kaptak egy jókora boostot. Úgy tűnik, az Apple végre visszatér a régóta elhagyott ösvényre, amikor szinten szeretné tartani a hardverelemeket úgy, hogy közben nem emel árat. Nem tesz rá még egy bizbaszt, hogy emelhessen, csak frissít, szém prájsz.

ke_pernyo_foto_2019-03-19_14_46_06.png

Most is ez történt, az iMacek úgy frissültek, hogy sem a házuk, sem az áruk nem változott. Magyarországon sem, tehát az átváltás sem lett kedvezőtlenebb.

A kisebbik iMacek a 8., a nagyobbak a 9. generációs Intel procikat kapták meg, előbbi sajnos Core i5 helyett i3 belépővel, utóbbi 6 vagy 8 magos kivitelben. Meghagyták a régi, eleve elmaradott alap iMacet is, amiben nem volt 4Ks- kijelző, így képpontban a nagyobb modell mindössze 22 százalékát hozza (2 millió pixel a 9,4 helyett). Most, hogy annál megmaradt a hetedik generációs Intel, gyakorlatilag annyira lemaradt, hogy nincs értelme elgondolkozni a 419.990 forintos árcímkén a 499.990 forintos helyett.

ke_pernyo_foto_2019-03-19_15_00_28.png

GPU-ban az új modellek a Radeon Pro 555X és az 560X-et kapták meg, az elődökben az X-mentes verziók voltak. A kisebb kártyára itt, a nagyobbra itt találtam összehasonlítást az elődhöz képest (meg persze az Apple oldalán, hol az alap négymagos rendszerhez képest mutatják meg a különböző Pro programok sebességét). Valamivel jobb, de nem generációváltás, ahogy a név is sugallja.

Gyorsabb lett az iMacek memóriája is, 2 666 MHz-es DDR4 jár már a gépekhez.

Nem ez a legizgalmasabb frissítés, de nagyon-nagyon kellett, és remélem, hogy mostantól így keddenként rendszeresen frissítgetik ugyanígy a dolgaikat. Semmi felhajtás, semmi áremelés.