Egy újabb Apple szabadalom bukkant fel, amiben a hajtogatható kijelzőkkel kapcsolatban védnek le a cupertinóiak egy technológiát. Ez nem új, évek óta adják be és fogadják el a szabadalmakat egy Apple-féle hajlítható kijelzőre, ez a mostani csak egy a sorban.

Viszont izgalmas problémát vet fel.

A beadványban az szerepel ugyanis, hogy a hajlítható kijelző hidegben kevésbé hajlítható, ami önmagában elég logikus állítás. Majdnem minden keményebb, merevebb a hidegben, egy dolgot kivéve. Nem mondom el, mi az az egy kivétel, mindenki tudja.

folding-iphone-patent.jpg

A szabadalom azt is állítja, hogy ha nehezebben hajlítható a kijelző, akkor megnövekedik a kijelző sérülésének veszélye. Az Apple arra jutott tehát, hogy egy hajlítható kijelzőt hidegben a hajlítás előtt

melegíteni kell.

Izzítani. Langyosabbá varázsolni. Hogy minimalizáljuk a kiejlző sérülésének kockázatát.

Milyen lehetőségek vannak erre? Természetesen egyrészt valami fűtőszál, ami csak bizonyos hőmérséklet esetén kapcsol be, és csak akkor, ha a készüléket felemelik, tehát valószínűleg használni fogják. Nem tudom, mennyi idő alatt szívja le az akksit, szerintem gyorsan. A másik lehetőség, hogy a hajlítás helyénél a LED-ek full fényerőn kezdenek égni, ezzel melegítve fel kicsit a környezetet. Kérdés, hogy így - meg úgy is - mennyi ideig tat a melegítés folyamata, mert valószínű, hogy

a kihajtással várni kell, míg a kellő hőmérsékletet eléri a kijelző.

Ami egy vicc, mert ezek alapján ez inkább hasonlít egy dízelmotorra, mint egy tabletre. Nagy kérdés, hogy a többi gyártó hogyan oldotta meg ezt a problémát.