almalé és kungfu Rólunk

Tegye el azt a kib.szott iPadet! - szólt ki Orlando Bloom a színpadról

Kis hétfői színesbulvár rovatunkban (hol van már a híres hétfői Apple-csaj?) Orlando Bloomról emlékszünk meg, aki Londonban a Killer Joe előadása közben ugrott rá a címben látható szavakkal az egyik nézőre. “Szeretném, ha eltenné az iPadet…" Majd pár perc múlva: "Tegye el azt a kib.szott iPadet, megvárom!” - pontosan ezt mondta, amikor meglátta, hogy a kisszínpados előadás során a nézőtéren valaki a készüléket maga felé tartva csinál VALAMIT. Felvette vajon a darabot? Játszott egy játékkal, mert unalmas volt a Killer Joe?

Végül egy másik néző tweetje tette helyre a dolgokat. Mint kiderült, a hölgy, akit Bloom helyreigazított, egy USB-s iPad-ventilátort irányított az arcára ily módon, a kijelző be sem volt kapcsolva.



Mit tudunk az idén megjelenő Apple Watch-okról?

Az iPhone-okról itt, a Mac-ekról és iPadekről itt írtam hosszabban, most lássuk, milyen megbízható pletykák jöttek eddig szembe az új Apple Watch-okról.

2015 óta például most először lesz érezhető dizájnváltás, bár ez sem feltétlenül fog látszódni kikapcsolt állapotban. Azt beszélik, a kijelző 15 százalékkal lesz nagyobb, de ezt úgy érik el, hogy a keret méretét csökkentik, a sarkokban pedig szükségszerűen lekerekítik a display-t. Általában nem is érzékeljük az Apple Watch kijelzőjének pontos méretét a gyakori fekete hátterek miatt, itt látható, mit jelent ez valójában:

apple_watch_new_9to5mac_2.jpg

Ez pedig több tartalmat jelent ott, ahol mondjuk szkrollozni kell, és nagyobb betűket ott, ahol teljes képernyőn látunk valamit.

A készüléknek többé nem lesz fizikailag benyomható gombja. Az oldalsó gomb és a korona is a Taptic Engine-nel mímeli majd, hogy benyomták, valójában meg sem mozdulnak. A Digital Crown azonban szerencsére megtartja a fizikai forgatási lehetőséget. Ez a lépés egyrészt a készülék vízállóságát javítja majd, másrészt, mivel a fizikai gombok a készülékházban is több helyet igényelnek, nagyobb nyújtózkodási lehetőséget biztosítanak az akksinak vagy más belső alkatrészeknek.

Fejlettebb pulzus-érzékelés lesz az eszközben, bár ezt nem tudni, hogyan érik el, mennyit változtatnak a jelenlegi technológián. A cél, hogy nekik legyen a legpontosabb ilyen eszközük a piacon.

Az ár várhatóan változatlan lesz, tehát a mostani 119.990-ről induló Series 3 címkékre lehet számítani. Állítólag szeptemberben jön, az iPhone-okkal együtt.



Baromi rossz lehet Apple-bloggernek lenni a Forbes-nál

A Forbes sosem volt ellene a rejtélyes címadásoknak, amikkel az Apple iránt érdeklődőket magukhoz vonzották. Azonban csak az elmúlt hónapokban lett gyakorlat az, hogy a Google News hírkeresőben folyton az elsők között találkozom a lappal, és mindig úgy tűnik, hogy ugyanazt a cikket tolják elém.

Ez az új iPhone szivárogtatás megmutatja, mennyire radikális / borzasztó / izgalmas dolog történik.

Mindig leellenőrzöm a dátumot. A Google News ilyen hülye lenne? De nem, a cikkek mindig frissek voltak. Hol saját maguk által szerzett információkat osztanak meg - ezek a valóban értékes anyagaik -, máskor szinte ugyanolyan címmel, ugyanolyan hosszban értekeznek más lapok pletykáiról.

ke_pernyo_foto_2018-07-27_9_37_52.png

Gyakorlatilag meghekkelték a Google News-t.

ke_pernyo_foto_2018-07-27_7_53_15.png

ke_pernyo_foto_2018-07-27_7_53_57.png

A cikkek olvasottsága 50-100 ezer, ami a Forbes-hoz képest nem óriási, de látszik, hogy a lap a sok kicsi sokra megy alapon nyomja ki magából a nagyon hasonló cikkeket iPhone témakörben. A cikkek szerzői pedig betűmunkások lettek, és valószínű, ha rajtuk múlna, soha nem írnák le többet, hogy “iPhone” és “Apple”.

Nem csak az Apple nem a régi. Az Apple-bloggerek sem.

(Kivéve mi. Mi ugyanazok vagyunk, valamint mindig kivételek. És szuper fejek.)

Disclaimer: az Appleblog feat. Almalé és Kungfu az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere



Új MacBook Pro: fagyasztva az igazi?

Iszonyú komoly gondok vannak az új, hatmagos laptopokkal, az Apple gyorsan ki is adott hozzájuk egy hibajavítást. De elég ez? Vagy fagyasztót a bestiának?



Egybekezdés: Trump háborúja elérte az Apple-t is

ke_pernyo_foto_2018-06-04_19_07_15.png

Úgy tűnik, hogy Trump kínai védővámjai, és a kínaiak válaszcsapásul kirótt hasonló szankciói végül az okostelefon-piacot, így az Apple-t is elérik. Az első, a második és a harmadik hullámból is kimaradtak, azonban a hírek szerint Trump most 500 milliárd dollár értékű termékimportra, gyakorlatilag az összes Kínából származó tárgyra vámot vetne ki. Kína várhatóan az USA-beli vállalatok Kínában értékesített eszközeit sújthatják plusz vámmal, így az Apple a Kínában és az USA-ban eladott telefonjai után is szopási együtthatót számolgathat. A két országban eladott termékek és szolgáltatások teszik ki az Apple bevételének nagyjából 60 százalékát.




süti beállítások módosítása