Olvasom a hírt, hogy az Apple kiküldött emaileket az Apple Music használók egy részének, hogy kedvezménnyel vásárolhatják meg a cég HomePod termékét. Az UK ügyfelek 50 fontos kedvezményt kaptak, vagyis 18 ezer forinttal kevesebbért, 100 ezer forint alatt vehetik meg a cég okoshangfalát.

Mondjátok, hogy hülye vagyok, de én emberemlékezet óta nem tudok olyanról, hogy az Apple konkrét árcsökkentéssel adott volna saját termékeket, legfeljebb diákoknak.

Általában levásárolható Gift Cardokat adnak fekete pénteken, meg ingyen Beats fülest, hasonlókat. A dolog azért vicces, mert rég volt ilyen kevéssé sikeres terméke a cégnek, miközben rég volt olyan termékük, ami ennyire bejönne nekem, és amivel kapcsolatban ennyire érezném, hogy ez a jövő. Nemcsak azért, mert okoshangfal, hanem mert iszonyú jól meghall bármikor, és nagyon szép hangzást hoztak össze egy ekkora cucchoz képest. Bővebben itt írtam, miért szeretem, hamarosan lesz egy poszt arról is, min kellene sürgősen javítani. De ezek megugorható dolgok.

dsc04528.JPG

Az iPhone 3G előtt volt ilyen érzés Apple cuccot birtokolni: olyan terméket vettél, ami alig valakinek van. Egyúttal a kevesek közé tartozók biztosak voltak benne, hogy ami nekik van, az jobb, mint ami másoknak van. Ez a tudás vezetett aztán ellenérzésekhez, mert sokan nem bírták magukban tartani ezt, és mindenáron el akarták mesélni fűnek-fának, mint valami megtérést. Az Mac-ezés volt kora crossfitje és veganizmusa.

Az iPod meg az iPhone mindent elrontott, miután széles körben elterjedt. De azért imádtuk ezeket is.

A HomePod viszont visszarántott a régi időkbe. Senki nem tudja, miről beszélek, mert alig kapható itthon. Ebben a tekintetben már-már a COCOM-listás idők jönnek vissza, hiszen volt idő, amikor a Mac a keleti blokk országait sújtó kereskedelmi embargó tiltásába tartozott. Szóval nem érti senki, nem próbálták, de ha meglátják azt a könnyedséget, ahogy működik, beszippantja őket.

Úgyhogy arra jutottam, hogy jövé év elejére megszervezek egy közös HomePod-hallgatást. Viszem a HomePodot, meg szerzek még pár jó cuccot, hozhatjátok ti is a sajátotokat. Aztán figyelünk rá, melyik hogy szól. Meg ilyenek. Hm?