Misi szereti az Apple-t. Beleszeretett az első MacBookjával, és azóta iPhone-okat meg iPadeket is vesz. Van Apple TV-je is. Nem mondom, hogy a cég és Misi kapcsolata felhőtlen, valójában kicsit sem az.

Én nem tudom, hogy csinálja, de az ő kezében az összes Apple cucc elromlik, bizonytalan lesz, és olyan hibákat mutat, amikre az Apple saját szervizeiben is csak vonogatják a vállukat.

Egy évig dolgozott egy 386-os sebességével hasító MacBook Próval, aminek szintén senki nem találta meg a hibáját. A szoftvereket véget nem érő végtelen ciklusokba sodorta pusztán azzal, hogy elindította őket, vagy csak rájuk nézett.

Pár hete vett egy iPhone XS Max-et. Megkérdeztem tőle, hogyan jönnek ki a cég csúcskategóriájával. Hátha valami megváltozott. De nincs új a nap alatt. A helyenként kissé szarkasztikus válaszaiban megtudhatjátok ti is, milyen különleges viszonyt ápol is Misi - aki az Én Menő Lakásom építésszervezője egyébként - az Apple termékeivel, gondoltam megosztom veletek is.

dsc03080.JPG

Őrületesen jó rajta minden, amit írtak a weblapon. Imádom a vezeték nélküli töltést, és jó tudni, hogy vízbe is merülhet. Persze eddig nem merült, nem is merném vízbe vinni. A kiterjesztett térhangzás a videók visszajátszásakor nagyon jó!

Sőt! Végre működik a parkolás app, el sem hiszem. Az iPhone 7-en eltelt 10-20 másodperc, és úgy 30 nyomkodásba került, mire el tudtam küldeni az sms-t. Itt, mint kés a vajban. Óriási! Bár a barátok keresése funkció frissítőgombját legtöbbször most is meg kell nyomi úgy százszor, hogy történjen valami.

Ugye?

Nehéz megszokni, hogy folyton két kézzel kell hozzányúlni, azt hittem, könnyebb lesz. A MacBookom és az új telefonom összekapcsolása is simán ment, egy órát töltöttem szoftverfrissítésekkel, és már ment is, félig-meddig. Szinkronizálás után az üzeneteim egy napig látszottak csak, aztán eltűntek. Azóta viszont lett egy csomó új, amiket nyilván elveszítenék, ha újra visszatenném a korábbi backup-ot, szóval hagyom ezt is a francba. Egy ideig a hotspot funkció sem ment, az egyik frissítés ezt kijavította, úgyhogy egyre jobb minden.

Egyedül az zavar picit, hogy a nemesacél keret és az üveg közé bepréselt műanyag keret ugyan alig látszik, viszont minden telefonálás alatt kitép egy-két szálat a borostámból és a hajamból. Szóval ha nem akarsz aszimmetrikusan kopaszodni, néha cserélj fület.

Az szerintem béna, hogy ugyanakkora teljesítményű töltőt adnak az iPhone 4-hez is, mint ehhez, ami kis híján akkora, mint az LCD tévém a falon.

Most miket próbálgatok vele? Egyelőre ha megpróbálok belezoomolni egy felvett videóba, gondolkozik, majd kilép a zárolt képernyőre. Ezt valami voodoo-val szívesen eltüntetném. Amikor ugyanezeket a videókat átvinném a MacBook-ra, azt írta, hogy “előfordulhat, hogy ismeretlen formátumú fájlt próbálok konvertálni“. Ezzel így nem tudtam mit kezdeni, de három újraindítás és frissítés után ez már sikerült.

De semmi szokatlan, én így szeretem. Ez az én sorsom. Ja, és persze megkerestem a céget a problémáimmal, nem nagyon tudtak mit kezdeni velük. A szokásos.

Ha esetleg megjött a kedved, és az emberiség azon felébe tartozol, aki nem Misi, és nem megy a kezében tönkre minden Apple cucc, akkor itt találtok akcióban iPhone XS Max-et. Karira, vagy valami.

Az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere