almalé és kungfu Rólunk

Az Apple 2018-ban

Kemény év van a cég mögött, legalábbis az ezt megelőző évekkel összehasonlítva. 2018 sokszor és sokféleképp földbe próbálta döngölni Tim Cookot és csapatát, és ha végigvesszük ezeket a meccseket, azt látjuk: a csatákat legtöbbször nem a cég kezdeményezte. Amit lehet úgy érteni, hogy nem ők a hibásak, de én nem így értettem: elvesztettek egy jókora kezdeményezőkészséget. Csak löki őket balra-jobbra a hullám időnként, de azért közben kirajzolódik a cég saját útja.

1. Trump

A cég számára a legnagyobb kihívást Trump jelentette, aki kínai védővámokkal fenyegette a céget, valamint félre nem érthető utalásokat tett rá: szeretné, ha az Apple a gépet az USA-ban gyártaná. Az ügy pikantériáját az adja, hogy az Apple korábban már gyártotta a saját számítógépeit az USA-ban, egy katasztrófa volt, pedig Steve Jobs nagyon nyomta. Aztán feladta, és felvette Tim Cookot, hogy szervezze meg a nemzetközi beszállítói láncot és gyártást.

Trump pedig pont azt az embert akarja rávenni egy lehetetlen vállalkozásra, aki azért lett végül az Apple vezetője, mert kihúzta abból a lehetetlen vállalkozásból a céget.

Akit bővebben érdekel a téma, ezt a New York Times cikket ajánlom, amiből megtudjuk: Jobs vágya az volt, hogy az Apple is úgy működjön, mint a Ford, ami eredetileg Detroitban szerelte össze az autóit. Jobs japán mintára alkotta meg a gyárat, ami elvileg hibátlan alkatrészek just-in-time érkeztetésével működött volna. Sikertelen volt.

A 90-es évek óta alakul ki a gyártási lánc Kínában, ahol egyetlen iPhone gyárban 450 ezren dolgozhatnak. Sem a kialakult, több évtizedes szállítói láncot, sem a munkaerő-igényt nem lehet visszaimportálni az USA-ba, ez a helyzet. És ha Cook akarná, akkor is ott van az a tény, hogy végül ő volt, aki kivitte az egészet.

2. Tablet = PC, csak jobb

Az Apple évek óta mantrázza, hogy az iPad lehet az új számítógéped. Van hozzá billentyűzet, osztott képernyő, meg Slide Over, meg bikaerős ARM alapú hardver. Mi nincs hozzá? Egér vagy trackpad, olyan feladatokhoz, ahol ez jobban működne, nincsenek szabadon kezelhető ablakok, nincsenek teljes funkciókat kínáló alkalmazások, szinte csak light verziók.

hyper-ipad-pro-usb-c-hub.jpg

Miközben a piac egyre inkább kívánja, hogy megvalósuljon a “majdnem asztali” érzés tableten is, hiszen a power megvan hozzá, csak egy olyan operációs rendszer kell, ami se nem asztali, se nem iOS. A Microsoft a Surface Próval az asztal felől közelít ehhez az eszményhez, az Apple pedig az iOS felől vánszorog, de ideje lenne jövőre egy nagyot lépni egy padOS-sel.

Itt írtam bővebben, miért.

3. Hangvezérlés

Nagyon fontos piaci trend, hogy a hangunkkal vezéreljünk egyre több dolgot. Nem csak hangerőt, nem csak zenét, de a naptárat, emlékeztetőket, leveleket írunk, üzeneteket olvastatunk fel. Keresünk Wikipedián, számoltatunk, átváltunk.

Minden nagyobb cég kijön saját beszédfelismerővel, hangszóróval, tele mikrofonokkal. Az Apple előnye itt, hogy a vásárlóik általában márkahűek, így nemcsak a HomePod mikrofonjai, félelmetesen hatékony szűrő algoritmusai dolgoznak azon, hogy meghalljanak, de ott van valahol az iPhone-unk, az Apple Watch-unk, amik mind szintén átadhatják a HomePodnak a kérést, ha úgy érzik, rá tartozik. MINDENHOL meghallanak. És jövőre tuti egy csomó új képességet kap majd a Siri, amivel elérhetünk akár appokat is.

img_0195.jpg

Szóval miközben a piac az asszisztensek fejlettségét hangsúlyozza, és ezekben rohan előre, az Apple az integrációt és a hangminőséget tarja fontosnak. 2018-ban kiderült, hogy ez még nem elég, de már egy jó alap lesz. Azért közben a konkurencia is rámászik a nyitva hagyott pozícióra, most az Echo, később pedig minden Alexa-kompatibilis hangfal tudja majd az Apple Music-ot…

4. Magánszféra

És ahogy a fenti harc halad, úgy lesz egyre parább a lehallgatásunk ténye. Napról napra jönnek a horror sztorik kiadott vagy ellopott Facebook adatokról, valamint 1700 darab, rossz helyre küldött Alexa hangfelvételről.

Ahogy az Apple általános megítélése javul a privacy területén, úgy várható, hogy a hangfelismerők / potenciális lehallgatók korában inkább őket szeretné választani több ember. Így lehet beszívó hatása a HomePodnak is, csakhogy egyelőre a magas ára miatt olyan nagyon nem keresett termék.

Mindenesetre a magánszféra az Apple egyik bástyája volt 2018-ban, és várható, hogy erre még ráerősítenek. A privacy egy termék lesz a jövőben, amit ugyanúgy el lehet adni, mint egy telefont, és az Apple a piacvezető gyártó.

5. Mobilkamera

Ezen a téren az Apple mindig is élen járt, Az iPhone XS videófelvételei, kezdve a színekkel és felbontással, folytatva az ellenfény-kiszűréssel és félelmetesen szép éjszakai felvételekkel, végül pedig a felvételeket jellemző jó hangminőséggel, alig hihetőek. A piac azonban kezd szétválni, mert míg a videófelvételben az iPhone erősebb, megjelent a Mate 20 Pro háromlencsés mobil, ami viszont éjszakai fotókban és széles látószögben ver rá az Apple-re.

Jókora lencseháború jön tehát, mindenki másra használja majd a specializált sokelemes rendszert, amit megspékelnek az AI-vezérelt képfeldolgozással, ennek köszönhetően pedig soha nem látott képminőséggel.

6. Áremelés

Amiben az Apple továbbra is kérlelhetetlenül piacvezető: az árak meghatározása. Emelik, új ficsörökre hivatkozva, a régi, olcsóbb termékeiket meg sorra szüntetik meg. A versenytársak meg mennek utánuk, csúcskészülékeiket folyamatosan valamivel az Apple árai alá pozicionálva, közben folyamatosan a magas árak miatt támadva a céget. Groteszk helyzet alakult ki: képzeljük el, hogy ma egy 500 forintos espresso árán nevetne egy sarki kávézó, aki 250-ért is tudja adni az italt (amennyiben van elég vodkaivó esténként, de hát miért ne lenne). Most képzeljük el, hogy a csúcseszpresszó-készítő kisiparos 500-ról 900-ra emeli az árat, mire a sarki boltos 650-ért kezdi el árulni a kávét, ugyanúgy szidva a vásárlóinak a máshol tapasztalható irracionálisan magas árakat.

Eddig a végfelhasználói piac jól fogadta a dolgot, de az idei iPhone-oknál valami megtört. Újra és újra jönnek a pletykák csökkentett megrendelésekről, szóval úgy tűnik, az Apple legalábbis elszámolta magát, és beleszaladt a pofonba. Közben pedig jönnek alulról a Xiaomi és Huawei eszközök, amik nem állnak be a kávés versenybe, viszont egy óriási lyuk betömésére van lehetőségük.

7. Részvény

Az Apple részvényeinek értéke 149-es mélyponton, az októberi 233 dolláról esett idáig a papír. Köszönhető ennek minden fent említett körülmény, a cég kedvezőtlen kínai és indiai piacot megdolgozó lépései csakúgy, mint a folyamatban lévő peres ügyei, többek között a Qualcommal.

És persze ott vannak a különféle gate-ek, amikor a cég hibás vagy nehezen megmagyarázható módon gyárt le valamit, amit aztán sokszor elég rosszul kommunikálnak le, “így jártál” hangulatban. Mint most, amikor többen észrevették, hogy az iPad Prójuk kerete nem egyenes, mire a cég azt felelte, hogy ők baromira odafigyelnek a gyártásra, ez pedig nem hiba, mert

tovább már nem fog hajolni.


A Xiaomi olcsó okoskarkötője mindenkinek hasznos, akinek nincs okosórája (úgyhogy ideális ajándék)

Sokan mondják, hogy az Apple Watch-ukat a fitneszfunkciói miatt szeretik a legjobban. Sokan pedig, azok közül is, akiknek van okosórája, állítják: a baszogatógép, vagyis az értesítések gyűjtőpontja, ami folyamatosan online-ná tesz, nem annyira szerethető. Én például egyre kevésbé vagyok elérhető mindenféle pittyenéseknek, szétapróztam az évek alatt, kösz, nem kell több.

Mi következik ebből? Hát az, hogy nem biztos, hogy okosóra kell annak, aki arra nem vágyik, viszont a fitneszfunkciókra igen. Aki szeretné, hogy számolják a napi lépéseit, figyeljék, mennyit futott aznap és hány kalóriát égetett el, és esetleg valami egyszerű challenge is legyen a levegőben.

Én most kipróbálok egy eszközt, ami pont ezt tudja, egy kis plusszal. Méghozzá baromi olcsón, mindenkinek elérhető szinten. A Xiaomi Mi Band 3-járól beszélek.

Mindenki el van ájulva, hogy 10 ezer forint alatt ennyi mindent bele lehet pakolni egy eszközbe, egyértelműen ez ma a legjobb olcsó tracker. Merthogy ez egy

  • fitnesz tracker, követi a különféle mozgásaidat, kalóriát, távolságot (telefon GPS-ét használva) és lépést számol (utóbbit elég pontosan futásnál, otthon téblábolásnál 10-15%-kal többet lát)

fit2.jpg

  • megmutatja a mai és a következő két nap időjárás-előrejelzését ott, ahol vagy
  • kérésre, vagy megadott időnként pulzust mér
  • alvást elemez

fit3.jpg

  • figyelmeztet, ha egy óránál tovább tétlenek voltunk
  • értesítést lehet beállítani
  • képes megpötyögtetni a telefont, akkor is, ha némítva van

És kábé ennyi. A Mi FIt appal lehet összekötni, ami egyébként egyesíti az összes Xiaomi egészségkütyüt, így ha veszel mondjuk egy okosmérleget, meg egy ilyen karkötőt, akkor elég jól tudod követni a céljaidat. Láthatod, melyik nap mennyit mozogtál, és hogy azoknak pontosan milyen hatása volt a testedre, mekkora az izomtömeg, a zsír. Lehet, hogy a súlyod nem változik, de a fenti kettő aránya például igen, és ilyenkor igenis eredményesek az edzéseid.

Egy ilyen rendszer 20-25 ezerből megvan.

Térjünk rá a használhatóságra. Baromi jó, hogy az eszköz - mivel egy 128×80-as PMOLED kijelzőt kapott, és mivel nem egy kimondott baszogatógép -, nagyon sokáig bírja egy feltöltéssel. 20 napot ígérnek, rendszeres pulzuscsekkolással ez persze jócskán lecsökkenhet, de egy hét, tíz nap úgy is biztosan megvan. Nekem két nap alatt 10 százalékot ment le.

Íme a cseszegetési funkciók:

fit1.jpg

Egyet használok ezekből, a tétlenségi figyelmeztetést.

Az érintőkijelző, és a vele összeérő egyetlen gomb nehézkesen kezelhető, nekem rendszeresen mellémennek a gesztusok (fel-le kell suhintani a menüpontokért, balra-jobbra az adott menüpontban mozgásért, gomb hosszan nyomva az aktivállás). Ha ugyanis a suhintásnál hozzáérsz a gombhoz is véletlenül, azt már nem veszi be suhintásnak.

A szilikon szíj cserélhető, és mivel a töltéshez folyton ki kell pattintani az óralapot, ajánlott is beszerezni egy újat egy-kétévente. Már ha addig használjuk, és nem veszünk két év múlva egy akkori Mi Band 5-öt vagy egy Apple Watch-ot. A hagyományos fekete helyett azért lehet itt már divatozni a lehetőségekhez képest.

2c80ec03-c5ad-c686-a48e-d0c0b2a62c3d.jpeg

Be lehet állítani az emelésre ébredést, ami így elég jó, főleg hogy a lépésszámlálót ki lehet rakni a számlapra, így mindig csekkolhatjuk a napi szintünket, tapizás nélkül. Ha edzést indítunk, ahhoz kell néhány nyomkodás, aztán indul a számlálás. A lépések pontosak, a GPS a telefoné, az elégetett kalóriában, mint valós értékben, sosem hittem. Az edzésidő meg edzésidő. Több adatot nem látunk.

A karkötő nem tudja, hogy rajtunk van-e vagy sem, így ha beállítjuk a rendszeres, mondjuk 10 percenkénti pulzusmérést, akkor is próbálkozik, ha az asztalon van.

A karkötő vízálló, úszhatunk, zuhanyozhatunk vele, gyakorlatilag egész nap rajtunk lehet, este meg az alvásunkat nézi, és másnap ugyanígy, és harmadnap ugyanígy. Pont olyan, mint egy butatelefon, amit a mai napig irigylünk az alacsony fogyasztásáért, csakhogy ez nem butakarkötő.

Ha meg lemerült, kevesebb mint két óra alatt feltölthető, és mehet tovább minden. Ez olyan ficsör, amit más nem tud: az idő 99-99,5 százalékában rajtunk lehet az eszköz.

Még nyúzom, az érettebb tapasztalataimat még megosztom, ha lesznek. Sokat nem vártam, azt simán hozta. Mindenesetre karácsony előtt szerintem baromi jó ajándékötlet. Akárkinek, akinek nincs okosórája, akár a nagymamának, hiszen okostelefonja valószínű már neki is van. Mozogni meg lehet, hogy neki is kellene többet. Ha pedig az app kiírja, hogy ma többet mozogtál, mint a felhasználók 60 százaléka, akkor olyan boldog lesz, hogy holnap még többet mozog majd.

Így vagyunk bekötve.

A Mi Band 3 kapható az Aqua Webshopban 9.990 forintért, a szíjak hozzá 1790-be kerülnek. Az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere.



Kipróbáltam két 10 ezer körüli okosmérleget: Xiaomi Smart Scale és Huawei AH100

Most már lassan a piac minden szegletében belefutunk a két vállalatba, kezdve az okostelefonokkal. Én általában azt láttam, hogy a Huawei, amit szokás a kínai vezetés előretolt tech-bástyájaként emlegetni, eleve jó áron ad egész jó kütyüket, amire a Xiaomi rátesz egy lapáttal, és még olcsóban kínál hasonlót vagy még többet.

Most egy olyan területen próbáltam ki őket, ami nagy homály volt nekem mindig: az okosmérlegek területén. Kiválasztottunk árban két közeli terméket: a Xiaomi és a Huawei mérlege is 10 ezer forint körüli, tehát viszonylag olcsón kínálják az okos funkciókat, egyik többet, másik kevesebbet.

dsc04974.JPG

Megmondom őszintén, hogy ha mérlegről van szó, sejtelmem sincs, mi számít jónak. Gondolom az, ami pontos. De hogy mennyire pontos egy mérleg, sokszor sosem jövünk rá. Sokan azt kedvelik, amelyik kevesebbet mutat, és felháborodnak, ha egy új jövevény többet mér. Az biztos, hogy nyugodtan kell állni a mérlegen, a súlyunkat egyenlően elosztva, mert akár okos egy mérleg, akár nem, a mocorgástól mindegyik hülyeségeket kezd mutatni. A két mérleg között mocorgásmentes állapotban 20-30 dekányi eltérés volt, nekem ez belefér.

Xiaomi Smart Scale

dsc04960.JPG

dsc04967.JPG

Kinézetre a két mérleg kábé egyforma: egy mutatós, 30-szor 30 centis fehér üveglap, amin kijelző nem látszik, de ha ráállunk, azért valamennyi információ felvillan. Legfontosabb: a súlyunk.

A többi már az appban dől el. A Xiaomi mérleghez a Mi Fit appot kell letölteni, ami a nevéből adódóan egyáltalán nem csak a mérleg adataival foglalkozik majd. Ez az app integrálja a cég összes fitneszkütyüjét, így ha mondjuk veszünk egy Mi Band 3 aktivitásmérőt, ami az árához képest igen sokmindent tud, akkor összesen a kettőért 20 ezerből már olyan tárházát kapjuk a karácsonyi zabálás okozta elhízás zsugorítófegyvereinek, amivel ha biztos győzelmet nem is aratunk, szépen nyomon tudjuk követni a fejlődésünket.

Az appban megadjuk a magasságunkat, nemünket, születési időnket, és felvihetünk több felhasználót is. A párosítás az appal nagyon egyszerű, elindítod a programot a telefonon, ráállsz a mérlegre, és már meg is van. Az előző két mondat mindkét mérlegre igaz egyébként.

A súlymérés után a Mi Fit rögtön kiírja, hogy a megadott paraméterekkel az emberek mely csoportjába tartozunk. Így írhat olyanokat, mint hogy könnyebb vagy, mint a hasonló felhasználók 90 százaléka, vagy épp 9 százaléka. Előbbinél sovány vagy, utóbbinál nem annyira.

xi_1.jpg

A mérleg nemcsak súlyt mér, de kiírja a testzsírarányt is, valamint a kategóriát ehhez: elhízott, közepes, sovány és így tovább. Az appban pedig láthatjuk a fejlődésünket, bár a felhasználóváltás nem annyira egyértelmű, mint amennyire azt szeretnénk. Az appban manuálisan is hozzáadhatunk mért súlyt, illetve találunk egy csecsemő mérése opciót, aminél először a mérleg megmér minket baba nélkül, majd babát a kézben tartva. A két számot kivonja egymásból, a kivonás abszolútértékét pedig kiírja. Méréseket könnyedén lehet törölni egyébként, így véletlenül hozzánk beírt, vagy véletlenül ruhában mért tömegeket eltüntethetünk.

Összességében: A mérleg nem ígér túl sokat: súlyt mér. A cégnek van olyan mérlege, ami többre képes, de az a 15 ezres kategóriában mozog, így ennél maradtam. Az viszont nagyon szimpatikus, hogy a súlyt kontextusba helyezi, és egy integrált appban próbál rávenni arra, hogy törődj többet az egészségeddel.

A Xiaomi mérlege kapható itt 10.990 forintért, az eggyel okosabb mérlegük 14.990 forint.

Huawei AH100

dsc04955.JPG

dsc04971.JPG

Típikus almát a körtével összehasonlítás lesz, de a Huawei-től az AH100 modell nemhogy annyiba kerül, mint a Xiaomi mérlege, de még olcsóbb is az Aqua Webshopban: 8.990 forint a 10.990 forint helyett. Ennek ellenére nemhogy csak súlyt mér, de testzsír-százalékot, testvíztartalmat, izomtömeg-indexet, csontok ásványianyag- tartalmát, proteint, zsigeri zsírszintet, alapanyagcsere sebességet.

Ennek megfelelően a mérlegen állás is eltart néhány másodpercig, míg végigfuttatja rajtunk azt a kevés kis áramot, és a visszaérkező jeleket kielemzi. Pészmékeres betegek ne használják (egyes tesztek a terhes nőknél is ellenjavallták a használatot, de ahogy utánanéztem, ez inkább egy városi legenda, nincs tudományos alapja. A termék gyártója sem írt ilyenről, csak hogy a terhes nőknél pontatlanok az adatok).

hua.jpg

Ahogy ránk szakad ez a sok információ, leginkább kilogrammban, százalékban vagy kcal/d-ben, nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Az app nem helyezi ezt kontextusba, az egyes mérési eredményekről ugyan leírja magyarul, mi az, de hogy a tiéd sok, vagy kevés? Hajrá Google, hajrá személyi edző.

Az app itt kifejezetten a mérleghez készült, nem egy integrált fitneszközpont, inkább egészségügyi a szemlélet. Külön kiírja sorban az előző méréseket, aktuális legfelül kibontva, valamint a napi, heti, havi vagy éves bontásban kimutatott tömeg, zsír és izom trendeket. Hogy hogyan változtál. A plusz felhasználók felvitele egyértelműbb, mint a Xiaomi esetében, a jobb felső sarokban láthatod mindig, névvel, kiről van épp szó, és itt lehet váltani személyt is.

hu2.jpg

Összességében: Ezért az árért a Huawei mérlege a számomra felfoghatónál több mérési lehetőséget kínál, egy pofás kis appal, ami ugyan sok támpontot nem ad nekünk arra vonatkozóan, hogy sokat vagy keveset mértünk, de ha komolyan vesszük a fitneszt, egészséget, egy idő után úgyis tudni fogjuk, hová helyezzük el a számokat. Valamint jól nyomon követhetjük a zsír- és izomszintünket.

A Huawei AH100 ára akciósan 8990 forint, kapható itt.

Ne értsük félre: az okosmérleg nem azt jelenti, hogy a mérleg sok funkciót tud, és minél okosabb, annál többet. Valójában testzsírszázalékot több "butamérleg" is tud mérni, az Alibabán 6-8 dolláros egységáron árulnak egy 500 darabos szállítmányt, ami aztán egy magyar egészségügyi webshopba érve már 6800 forintra nőtt. Ennél azért sokkal jobban megéri még rátenni néhány ezret, és cserébe a fenti két eszközből választhatunk.

Az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere.



Összecsapás: iPhone XS Max a Huawei Mate 20 Pro ellen!

Nemrég kiderült számomra, hogy két ismerősöm, sőt kollégám birtokában megtalálható a világ két legjobb kamerás mobilja, vagy már-már mobilos kamerája, úgyhogy elhívtam őket a Másik Boltba. Misi az Apple-re, Eszter az Androidra esküszik, de a képeket vizsgálva egyáltalán nem az operációs rendszer adta a különbséget. A videóban látható, hogy kicsit sem fej-fej mellett halad a mobilos kamerafejlesztés, egyik készülék ebben, más abban jobb.

Egyik készülék sem az alacsony áráról ismert, de ilyen képességek mellé már indokolt betolni a magasabb összegeket. A Huawei Mate 20 Pro 329.990 forintért kapható az Aqua Webshopban, míg az iPhone XS Max 379.990 forinttól rendelhető, ugyanott. Az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu hirdetője.



Végre egy kicsit megint olyan Apple-használónak lenni, mint 2008 előtt

Olvasom a hírt, hogy az Apple kiküldött emaileket az Apple Music használók egy részének, hogy kedvezménnyel vásárolhatják meg a cég HomePod termékét. Az UK ügyfelek 50 fontos kedvezményt kaptak, vagyis 18 ezer forinttal kevesebbért, 100 ezer forint alatt vehetik meg a cég okoshangfalát.

Mondjátok, hogy hülye vagyok, de én emberemlékezet óta nem tudok olyanról, hogy az Apple konkrét árcsökkentéssel adott volna saját termékeket, legfeljebb diákoknak.

Általában levásárolható Gift Cardokat adnak fekete pénteken, meg ingyen Beats fülest, hasonlókat. A dolog azért vicces, mert rég volt ilyen kevéssé sikeres terméke a cégnek, miközben rég volt olyan termékük, ami ennyire bejönne nekem, és amivel kapcsolatban ennyire érezném, hogy ez a jövő. Nemcsak azért, mert okoshangfal, hanem mert iszonyú jól meghall bármikor, és nagyon szép hangzást hoztak össze egy ekkora cucchoz képest. Bővebben itt írtam, miért szeretem, hamarosan lesz egy poszt arról is, min kellene sürgősen javítani. De ezek megugorható dolgok.

dsc04528.JPG

Az iPhone 3G előtt volt ilyen érzés Apple cuccot birtokolni: olyan terméket vettél, ami alig valakinek van. Egyúttal a kevesek közé tartozók biztosak voltak benne, hogy ami nekik van, az jobb, mint ami másoknak van. Ez a tudás vezetett aztán ellenérzésekhez, mert sokan nem bírták magukban tartani ezt, és mindenáron el akarták mesélni fűnek-fának, mint valami megtérést. Az Mac-ezés volt kora crossfitje és veganizmusa.

Az iPod meg az iPhone mindent elrontott, miután széles körben elterjedt. De azért imádtuk ezeket is.

A HomePod viszont visszarántott a régi időkbe. Senki nem tudja, miről beszélek, mert alig kapható itthon. Ebben a tekintetben már-már a COCOM-listás idők jönnek vissza, hiszen volt idő, amikor a Mac a keleti blokk országait sújtó kereskedelmi embargó tiltásába tartozott. Szóval nem érti senki, nem próbálták, de ha meglátják azt a könnyedséget, ahogy működik, beszippantja őket.

Úgyhogy arra jutottam, hogy jövé év elejére megszervezek egy közös HomePod-hallgatást. Viszem a HomePodot, meg szerzek még pár jó cuccot, hozhatjátok ti is a sajátotokat. Aztán figyelünk rá, melyik hogy szól. Meg ilyenek. Hm?




süti beállítások módosítása