Míg a MacBook Air-ek fogadtatása visszafogott volt, a Mac miniket többen üdvözölték, azt állítva: az Apple a megfelelő frissítést adta a terméknek, és az áremelés is indokolt.

ke_pernyo_foto_2018-11-02_9_31_54.png

Jól ráérzett ugyanis a cég arra, hogy a Mac mini egykori szerepe, a Windows-ról Macre váltók számára egy belépő platform kialakítása, mára szinte megszűnt. Nem azért, mert nincsenek Mac-re váltók, hanem azért, mert ők sem asztali gépet vesznek, hanem laptopot. A Mac mini tehát egy alapgép, potenciális Pro képességekkel.

Aki szeretne saját maga választani egy olcsóbb kijelzőt, aki szeretne maga választani egy mindennél könnyebben cserélhető eGPU-t, azoknak a Mac mini egy tök jó lehetőség.

A processzor teljesítményével nagyon meg volt mindenki elégedve. A GPU teljesítménye nem hatalmas (a Miniben lévő az Intel UHD Graphics 630-ra olyan nagyon nem ver rá a MacBook Prók Intel Iris Plus Graphics 655-a, leginkább 10% körüli különbségek vannak, ha egyáltalán, így ehhez hasonlítható leginkább), pontosabban csak a mindennapi feladatokra ajánlotta a Marco Arment.

A Six Colors szerint a high-end konfiguráció már a leendő Mac Pro usereket csábítja.

A ZDNet azt állítja, az iMac ellenében már ezt választaná. A tény, hogy a kiegészítőket és perfériákat ennyire szabadon lehet választani, és rákötni, nagyon bejött nekik.

A Cnet kiemelte, hogy egy fontos képességet hozott vissza az Apple ezzel a modellel: a cserélhető memóriát. A korábbiban ugyanis nem volt erre lehetőség.

Hamarosan bemutatok egy olyan monitort, ami épp a Mac mini vásárlóknak lehet jó választás: hatalmas, Thunderbolt 3-as és nem esik le a nadrágod az árától sem.