Idén nem este, hanem kimondottan és kifejezetten délután lesz az új hardvereket bemutató event. Az Apple körbeküldte a meghívókat, október 30-ára, keddre, az alábbi logókkal (mindenkinek más ment, és van még, ahonnan ez jött):

apple-october-event.png

A kezdés az ottani idő szerint ugyanúgy 10 óra délelőtt, mint mindig, csakhogy ez nálunk eddig is sokféle indulást jelölt, most épp délután 3 órát. Merthogy az esemény nem a Steve Jobs Theaterben lesz, de nem is Kaliforniában, hanem New York-ban. Brooklynban.

Ahogy a logóból sejthető, kreatív profikra és amatőrökre céloz az idei októberi keynote, ami természetesen az iPad Prókra utal, meg persze a brooklyni iskolákkal való együttműködésre. There's more in the making - ez lett az esemény szlogenje, így aztán sem ebben, sem a logóban nincs elrejtve semmilyen többletinformáció. Van még iPadünk, meg lehet hogy más is.

Pedig a cég elmaradásai hardveres fronton már üvöltenek. A Mac Pro, a Mac mini, az iMac, a MacBook és a MacBook Air mind kötelező frissítésnek kellene lennie idén, én úgy számolok, hogy a fenti listából amit nem frissítenek október 30-án, azt vagy előtte update-elik csendben a store-ban, vagy megszüntetik.