Az első részben a nappali fotókat vizsgáltam meg, most éjszakai videózás volt soron. Amit megkönnyített, hogy a belváros egy részén a felvétel idején nem égtek a lámpák sem, így nem csak az alkonyatot kísérhetitek végig, de ahogy bemegyek a legsötétebb utcákba, ott már tényleg csak a szocialista szellem világít, meg talán még az Elios.

A fenti videó tehát egy iPhone XS Max-szel készült, kivéve ott, ahol külön kiírom a kompakt fényképezőm nevét. Ami, ahogy az egyik kommentelő is jelezte, nem egy mai csirke.

Olvastam már olyan véleményt, hogy az iPhone XS-ek kamerái olyan jól bírják a félhomályt, hogy az már voodoo. A fenti videón ti is láthatjátok: a kamera nagyon jól megbírkózik a rossz fényviszonyokkal, élénk, látható, vibráló felületeket lát ott, ahol a szemünk is csak hunyorog. Érdekes, hogy amikor még csak alkonyodik, több a meleg szín, de a sötétséggel egyre hidegebb az összhatás - a kompakt gépemnél ez pont fordítva volt. Az utolsó snitteknél láthatjátok, mit jelent ez: megintcsak a művészi íz veszik el az iPhone-nál, a kompakt jobban átadja a hangulatot, a kevés fényt szebben adagolja, míg a telefon pontosan és high-tech módra dokumentálja a környezetét.

Ami még szuper az iPhone XS-nél, az a remek hangfelvételek. Az utca háttérzúgása nem bántó, ott van, de nem nagyon. Viszont minden más hang tisztán hallható, nagyon jó kis atmoszférát kap egy ilyen videó ezzel.

Disclaimer: A készüléket Aqua Webshoptól kaptuk tesztre. Itt tudjátok csekkolni a cég Apple-kínálatát. Itt pedig a többit.