Nem verték nagy dobra, de az Apple.com aloldalaiból kiderül: az EKG ficsör nem lesz elérhető minden országban. Pontosítok: csak az USA-ban lesz elérhető, és nincs sehol információ arról, mi a terve a cégnek a folytatásra.

Pedig valószínűleg van terv, a bemutatóra egyelőre csak az FDA, vagyis az egyesült államokbeli élelmiszer- és gyógyszer-engedélyeztetési hivataltól tudták megszerezni a pecsétet, és máshol is el kell indítani valamilyen eljárást.

De mondom, nem tudjuk, mert nem kötötték az orrunkra.

Egyszerűen azt látni, hogy a gondosan összeállított bemutató oldalon kizárólag az USA-ban látható az ECG-s kitétel:

ke_pernyo_foto_2018-09-17_9_36_00.png

Máshol ez fogad, ugyanott:

ke_pernyo_foto_2018-09-17_9_35_47.png

Persze a ficsör egyébként sem érkezik az első szállítmányokkal. Maga az app, ami képes lesz kijelezni a görbét, az év hátralévő részében érkezik, valamikor. És erre sosem vehetünk mérget, tekintve hogy a cég mostanában gyakran jelent be valamit, amit nem képes szállítani.

Mindenesetre fontos tudni: az Apple Watch Series 4 szerintem legfontosabb, legvonzóbb képessége úgy marad ki nálunk, hogy nem tudjuk, mikor leszünk képesek a Digital Crown-ra téve az ujjunkat mérni EKG-görbét. Ahogy azt sem tudjuk, mikor vásárolhatunk LTE-képes órát a cégtől, ami szintén egy fontos fejlesztés volt. Nem ma.