2016-ban az Apple úgy döntött, nincs szükség jack csatlakozókra az iPhone-okon. Mindenesetre érezte, hogy a felhasználók bizonyára értékes fejhallgatókkal is rendelkeznek, és nem feltétlenül akarnak mindig a csomagban található EarPods-szal döngetni, ezért mellékeltek egy átalakítót.

mmx62_1.jpeg

Most, két évvel később úgy érzik, eleget vártak, mindenkinek megadták a lehetőséget a váltásra: sem az új telefonokhoz nem adnak többé ilyen átalakítót, sem a régiekhez nem jár már. Kiszedik a dobozból, ami eddig bent volt egy iPhone 8 vagy 7 esetében.

Persze egyébként kapható, 2990 forintért az Apple online shopjában is. Vagyis nem a termék szűnt meg, csak spóroltak háromezer forintot, készülékenként. Ez a fajta fillérbaszás az Apple sajátja, és legnagyobb problémája egyben. Mert el lehet nekik nézni a 400 ezres telefont, aki szeretne egyet, megveszi. De hogy utána neked kell visszamenni idióta kábeleket venni, mert hazamész, és nem működik, az dühítő. Prémium termék mellé kényelem jár, nem pedig szívatás. A Beats annak idején éldául két jó minőségű, egyforma kábelt tett a dobozába, hogy ha az egyik tönremegy, vagy elhagyod, ott legyen a másik. Na, ez a prémium.

Az Apple oldalán ennek megfelelő a felzúdulás, az egycsillagos értékelések érkeznek, “megyek Androidra” felkiáltással. Nem azért, mert 3000 forint, hanem mert úgy érzik, hülyének nézik őket.