Az iPhone-okról itt, a Mac-ekról és iPadekről itt írtam hosszabban, most lássuk, milyen megbízható pletykák jöttek eddig szembe az új Apple Watch-okról.

2015 óta például most először lesz érezhető dizájnváltás, bár ez sem feltétlenül fog látszódni kikapcsolt állapotban. Azt beszélik, a kijelző 15 százalékkal lesz nagyobb, de ezt úgy érik el, hogy a keret méretét csökkentik, a sarkokban pedig szükségszerűen lekerekítik a display-t. Általában nem is érzékeljük az Apple Watch kijelzőjének pontos méretét a gyakori fekete hátterek miatt, itt látható, mit jelent ez valójában:

apple_watch_new_9to5mac_2.jpg

Ez pedig több tartalmat jelent ott, ahol mondjuk szkrollozni kell, és nagyobb betűket ott, ahol teljes képernyőn látunk valamit.

A készüléknek többé nem lesz fizikailag benyomható gombja. Az oldalsó gomb és a korona is a Taptic Engine-nel mímeli majd, hogy benyomták, valójában meg sem mozdulnak. A Digital Crown azonban szerencsére megtartja a fizikai forgatási lehetőséget. Ez a lépés egyrészt a készülék vízállóságát javítja majd, másrészt, mivel a fizikai gombok a készülékházban is több helyet igényelnek, nagyobb nyújtózkodási lehetőséget biztosítanak az akksinak vagy más belső alkatrészeknek.

Fejlettebb pulzus-érzékelés lesz az eszközben, bár ezt nem tudni, hogyan érik el, mennyit változtatnak a jelenlegi technológián. A cél, hogy nekik legyen a legpontosabb ilyen eszközük a piacon.

Az ár várhatóan változatlan lesz, tehát a mostani 119.990-ről induló Series 3 címkékre lehet számítani. Állítólag szeptemberben jön, az iPhone-okkal együtt.