Na tessék. Alighogy az Apple végre kiadott egy olyan MacBook Pro családot ahol a processzor - legalábbis a 15-ösükben - upgrade-elhetű egy vadállat procira, egy hatmagos i9-re, máris megkapták az első pofont. A vásárlók sorra jelzik különféle fórumokon, hogy ugyan tényleg nagyon gyors a proci, de ha ráküldünk nagy számítási igényű feladatokat, a CPU túlmelegszik, és pár perc után belassul. Egy 2014-es i5-ös jobban teljesített egy tartós teszten, mint egy mostani i9-es (a fenti linken találjátok).

Na tessék.

Azok, akik belefutottak a hibába, valószínűleg nem most vesznek először Apple-gépet, tekintve, hogy egymillió forint felett van a legolcsóbb olyan MacBook Pro, amibe i9-et lehet tenni. Mégsem voltak elég rutinosak: sokan felháborodtak, és vissza akarják egyesek vinni a laptopot, pedig ez csak olaj a tűzre.

Megnézhetjük, mikor pakol az Apple újra igazán nagyteljesítményű processzorokat a gépekbe. Kaptok majd ARM-ot, aztán vághattok azon videót!

ke_pernyo_foto_2018-07-20_11_01_37.png

Még korai lenne kijelenteni, de lehetséges, hogy rövid időn belül ez a második konstrukciós hiba a MacBook Próknál. Az első szilikonnal javították, erre a mostanira nem tudni, mit találnak ki. Jó lenne látni, hány gép érintett, mindenesetre az első nyilvános tesztelő közül vészesen sokan jutottak erre a következtetésre.