A iFixit szétkapta az új MacBook Prókat, és noha a modell belseje a legtöbb részletben megegyezik az előző generációs MacBook Prókkal, a változásokat érdemes feljegyezni. Mármint azokat, amik nem az Intel processzorcserét érintik, hiszen az evidens.

xcop5tkgbfldfptx-huge.jpeg

A legfontosabb változás, hogy az akkumulátor sokkal nagyobb lett: 58 Wattórás az eddigi 49,2-höz képest, ami 18 százalékos emelkedés. Öt helyett hat cella. És, természetesen nehezebb is, 232.7 gramm a 196.7 helyett.

Csakhogy a laptop összsúlya ennek ellenére nem változott egy grammal sem!

Ez pedig olyan fejlesztés, amire régóta várunk: ugyanaz a méret, ugyanaz a súly, nagyobb teljesítmény. Csakhogy sajnos a papíron elvárható akksiidő nem nőtt, az Apple szerint továbbra is 10 órát lehet webezni vele, így végül mégis csalódottak vagyunk.

Nagyobbak lettek a hangszórók, hosszabbak és keskenyebbek. A tavaly látott recovery port, amivel a szervizesek hozzáférhetnek az alaplapra integrált SSD tartalmához, idén eltűnt, így nem tudni, az adataink hogyan nyerhetőek ki probléma esetén.

chbanvmsgmzca1am-huge.jpeg

Megjelent a T2 chip, az Apple egyedi processzora, ami már az iMac Próban is átvett számos egyszerűbb feladatot.

A billentyűkről korábban már írt az iFixit, de azóra is tanulmányozzák az új generációs butterfly-t. Valójában nincs szó bonyolult fejlesztésről: egy vékony szilikon keretet kaptak a mechanikák, ez a megoldás valójában a mikroszkopikus por felhalmozódása elleni lépés volt, a halkabb működés csak egy mellékhatás. Mégis ez utóbbit hirdették fejlődési iránynak a nép irányában.

macbook-pro-keyboard-2018.jpg