Az idén megjelenő iOS 12-be épített új Photos képességei között lesz egy elég hasznos, amivel a képek vagy videók megosztása lesz sokkal könnyebb. A képek és videók kijelölése után a Megosztás gombra kattintva lesz ugyanis egy új gomb: Copy Link, vagyis Link Másolása. Ez nem magukat a képeket másolja fel vágólapra, hanem egy gyors előkészítés után az adott képek és videók iCloud linkjét generálja le. Innen bármelyik programba lépve beilleszthetjük a linket, amin keresztül bárki hozzáfér a fájlokhoz, nem kell a fogadó félnek regisztrált iCloud tagnak lenni, és nem is kell, hogy Apple terméket használjon.

ke_pernyo_foto_2018-07-06_10_54_31.png

Az ilyen megsztásainkat aztán a For You szekcióban kezelhetjük majd a Photos app alatt.

how-to-share-photos-videos-temporarily-iphone-ipad-ios-12-3.jpg

 

Baromi logikus, hiszen ha a képeink eleve iCloudban vannak, innen visszamásolni a telefonra, és úgy egy másik programból memóriát, háttértárat és erőforrásokat használva felmásolni egy új helyre nem logikus. Persze iCloud-os email-címmel eddig is megoszthattunk méretes fájlokat, ezeket ugyanilyen link formájában osztotta meg a fogadó féllel, de nem mindenkinek van iCloud emailje, és nem is feltétlenül akarunk emailben küldözgetni ilyeneket.

Ugyanakkor a Messages appban eltűnt a fotó beillesztés gomb az üzenetszövegmező mellől. Ehhez ezentúl meg kell nyomni az App Store gombot, és ott rányomni a Photos ikonra. Egy nyomással több, vagyis bonyolultabb lett itt a fotómegosztás, reméljük, túléljük majd.

ke_pernyo_foto_2018-07-06_11_15_16.png