Az Aqua Webshop - erős unszolásomra - beszerzett egy szállítmány HomePodot, a szerintem legjobb Apple-terméket Steve Jobs halála óta. Itt vehettek ti is, ha szeretnétek (az Aqua Apple-specifikus üzlete itt érhető el, vagy a blog fejlécéből). Az Apple egyelőre nem árulja a terméket Magyarországon.

A hangfalról itt írtam bővebben. Kiemeltem, hogy félelmetes a beszédértése üvöltő zene mellett is, valamint hogy remekül szól. És most már vehetünk kettőt vagy többet is, hogy azokat összekapcsolva sztereó vagy multi-room élményt kapjunk. Kipróbálták nemrég házimozi-erősítő helyett is, egy Dolby Atmos támogatású 5.1-es rendszerre mértek össze egy sztereó HomePod párost.

Nyilván borítékolható volt, melyik ad nagyobb moziélményt, de amit kiemeltek a srácok, hogy különös módon a sztereó hangfalak is képesek voltak olyan hatást elérni, hogy a hangok körbevették a tévé előtt ülőket. És ez a hangfal másik óriási tulajdonsága: a hangvisszaverődéseket mérve a kibocsátott hangokat kettéosztja, direkt és visszavert hangokra. Így aztán a hang körbevesz, akárhol vagy a térben, még akkor is, ha megpróbálsz elbújni a hangfal elől.

 

Vezérelheted a HomeKit-es cuccaidat, de ez egyelőre kevesebbeknek érdekes. Viszont az, hogy kéz nélkül DJ-zhetsz otthon, mellékesen kiszólva munka vagy böngészés vagy főzés vagy akármi közben, az tipikusan olyan kényelem, amit könnyen megszokunk.

Disclaimer: az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere