Tegnap megjelent - mármint TÉNYLEG megjelent - az AirPlay 2 és a Messages in iCloud. Egy éve jelentették be, most, egy új WWDC-n nagyon ciki lett volna, ha anélkül vágnak neki. Úgy tűnt volna, mintha a cég nem tudja tartani a bejelentéseit.

ke_pernyo_foto_2018-05-30_7_09_01.png

Szóval itt van. Két HomePod sztereóban szól egy egyszerű párosítás után (ilyenkor a két hangfal egy rendszerként viselkedik, mindent együtt csinálnak), még több eszközzel multiroom összekapcsolást érhetünk el, meg persze hogy a lakásban minden kiejtett szóra figyel a hangfal. Az előnyök ismertek: bárhol meghall minket Siri. A hátrányok ismertek: bárhol meghall minket Siri.

A Messages in the Cloud azt tudja, amit kell: felhőben tárolja, és az eszközeink között szinkronizálja az üzeneteinket, figyelem: amit egy helyen törölsz, törlöd mindenhol.

A tvOS frissítéssel az Apple TV is bekerült a Home appba, és a Sirivel ugyanúgy megcélozhatjuk a tévénket például zenelejátszásra, mint a HomePodjainkat. Gyakorlatilag tehát AirPlay 2 hangszóróként is funkcionálnak ezentúl, a multiroom rendszerbe tehát őket is be lehet venni.

A watchOS általános hibajavításokat tartalmaz, bár volt, aki várt új számlapokat. Erre sajnos várni kell hétfőig, akkor viszont szinte biztosan bejelentik a Pride lapot, amin a szivárvány színei sorakoznak majd, és érintésre változtatják majd magukat.

Egyébként pedig itt vannak azon külső gyártók hangfalai, amit támogatják az AirPlay 2-t, hivatalosan:

Beoplay A6
Beoplay A9 mk2
Beoplay M3
BeoSound 1
BeoSound 2
BeoSound 35
BeoSound Core
BeoSound Essence mk2
BeoVision Eclipse (audio only)
Denon AVR-X3500H
Denon AVR-X4500H
Denon AVR-X6500H
Libratone Zipp
Libratone Zipp Mini
Marantz AV7705
Marantz NA6006
Marantz NR1509
Marantz NR1609
Marantz SR5013
Marantz SR6013
Marantz SR7013
Naim Mu-so
Naim Mu-so QB
Naim ND 555
Naim ND5 XS 2
Naim NDX 2
Naim Uniti Nova
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Star
Sonos One
Sonos Play:5
Sonos Playbase