Alighogy megemésztettük, miszerint az iPhone X valójában egy szoftver, most egy újabb Apple termékről derült ki ugyanez. Míg korábban az iPhone X-nél az Apple azon bukott le, hogy egy hardveres problémát szoftveresen javított ki, a 7-es sorozatnál épp az ellenkező irányban csúszott meg a banánhéj:

egy szoftveres update vágott haza egy hardverelemet.

iboot-gate-apple-leaked-ios-source-code.png

A 9to5Mac információi szerint ugyanis az iOS 11.3 frissítés után használhatatlan mikrofonok, amiket leginkább egyes iPhone 7 és 7 Plus tulajdonosok figyelhettek meg, nem javíthatóak egyszerűen egy másik frissítéssel. A szervizeknek legalábbis küldtek állítólag egy memót, amiben javasolják, hogy bizonyos esetekben az ilyen telefonoknál cseréljenek hardvert. Hogy a telefont vagy csak a mikrofont, nem tudjuk pontosan.

De mindegy is. Miután kiderült, hogy az Apple-nél a hardver és a szoftver egy ponton véglegesen és elválaszthatatlanul egybemosódott, szerintem simán letölthetünk torrenten egy új mikrofont vagy iPhone-t is. Ugyanilyen megfontolásból, amennyiben szoftveres frissítésre van szükségünk, egyszerűen belehelyezzük az eszközeinket egy tál fővetlen salátába.