Na kérem, megvan az idei WWDC időpontja, június 4-én kezdődik a szokásos keynote-tal San Joséban a buli. Mivel a parti fejlesztőkre lett méretezve, ezért főleg szoftverekről lesz szó, úgy mint iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5, tvOS 12, de azért a hardveres bejelentések sem ritkák.

wwdc-20181.jpg

Ahogy a korábbi években, úgy most is egy hosszú listával készülünk az eseményre, amiből az Apple végül kiválaszt 4-5 pontot, amit tényleg bemutat. Lássuk most a hosszú listát.

iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5, tvOS 12

Ezek bemutatója nem kétséges, és a keynote nagy része ezzel foglalkozik majd. A négy nap eseményei pedig teljes mértékben erre fókuszálnak.

Új iPad Pro

A Face ID-val szerelt iPad Pro érkezése időszerű lesz még karácsony előtt. Az Apple számára jutalomjáték a cucc, hiszen ennél a termékvonalnál elengedheti a kantárt a költségek terén is. Igazából nem tudjuk, mire számíthatunk ezen kívül, az elég valószínű, hogy az iPhone X-ben megismert szélig tartó kijelző és Home-gomb-nélküliség ide is átgyűrűzik.

Új 13 colos MacBook/új MacBook Air

Nem tudjuk, pontosan melyik valósul meg - esetleg mindkettő -, erről egy hosszabb elemzést nemsokára olvashattok tőlem.

MacBook Pro frissítés

Nagy dolgokra nem számítok ezen a téren. De kell, hogy jöjjön valami mellékesen megemlített update.

iMac

Szintén.

12 colos MacBook frissítés

Hát a szegénynek a sorsa tényleg nagyon kétséges, szerintem nem kellene folytatni így, de erről egy másik posztban nemsokára.

HomePod szoftveres update

A sztereó és a multi room hangzás miatt nagyon várja már mindenki a következő frissítést. Itt írtam a termék hangzásáról, és a végkövetkeztetésem az volt, hogy így is nagyon jó a cucc, de párba, vagy e feletti számban kapcsolódva durva élményre számítok.

A WWDC részvételhez sok pénz és szerencse is kell, a regisztrációval csak az esélyt lehet megváltani, hogy megvásároljuk az 1599 dolláros, 400 ezer forintos belépőt.