almalé és kungfu Rólunk

Az Apple eddig 2 millió dollárral támogatta a hurrikán sújtotta területek helyreállítását

Bizonyára mindenki hallott, illetve olvasott az Amerikában példátlan pusztítást végző Harvey hurrikánról. Texas és Louisiana államokban több város is katasztrófa sújtotta területté vált. Tim Cook tegnapi levelében az összefogásra hívta fel a figyelmet, miközben tájékoztatta az alkalmazottakat arról, milyen módon érinti ez a katasztrófa a céget és mit tettek eddig annak érdekében, hogy a rend minél hamarabb helyre álljon.

Az Apple - mint kiderült - eddig összesen két millió dollárt adományozott az Amerikai Vöröskeresztnek ezzel támogatva a hurrikán okozta károk helyreállítását. Az alkalmazottak további egy milliót "dobtak össze", melyhez a cég is hozzájárult, méghozzá oly' módon, hogy minden egyes adomány mellé hozzátett még ugyanannyit, így gyakorlatilag a felajánlott összeg kétszeresét juttatva el a segélyszervezethez.

tim-cook_2.jpg

Jelenleg 8700 alkalmazott lakik Texas államban. A hurrikán okozta esőzések és áradások miatt többüknek is el kellett hagynia otthonát. Nagy részüket más alkalmazottak családjukkal együtt befogadták, sőt, volt, aki a mentési munkálatokban is részt vett. Tim Cook rájuk különösen büszke volt.

Az austini irodákban a Central Textas Food Bank, illetve a Caffé Macs közreműködésével gyűjtést szerveznek az áldozatok megsegítésére. Az alkalmazottaktól elsősorban élelmiszert és tisztálkodószereket várnak, melyeket aztán a partnerek juttatnak el a megfelelő helyszínekre.

Amennyiben Te is támogatni szeretnéd az Amerikai Vöröskereszt mentési munkálatait, úgy ezt megteheted az iTunes-ban elérhető ún. Charity Card-ok megvásárlásával.Hiába a 4K-s AppleTV, Hollywood simán keresztbe tehet az Apple-nek

Gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy durván két hét múlva az új iPhone-okkal egy 4K-s filmek lejátszását is támogató AppleTV is érkezik majd. A kérdés viszont nem is az, hogy mennyire lesz erős vagy hogy fog kinézni, hanem az, hogy mikortól lesz elérhető rá 4K-s tartalom és mennyibe fognak kerülni.

Egy ideje már hallani lehetett olyan pletykákat, miszerint az Apple lázas tárgyalásokat folytat az Universal Studios-szal és a Warner Bros.-szal ezügyben. Az ördögi terv úgy szól, hogy a mozifilmek debütálásuk után 17 nappal válnának elérhetővé az iTunes-on belül 50 dollárért - de ha hajlandók vagyunk további 25 napot várni, akkor már nevetséges 30 dollárért is megnézhetjük ezeket az alkotásokat.

apple_tv_diagonal_1.jpg

Nagyon úgy fest, hogy az Apple-nek ennél vadabb elképzelései vannak, ugyanis az árban továbbra sincs megállapodás a hollywoodi filmstúdiók és a cupertinoi vállalat között, márpedig, ha tényleg nagyot szeretnének gurítani a jelenleg szeptember 12-ére datált sajtóeseményen, akkor villám tempóban meg kellene egyeznie a két félnek a kérdésben.

Az Apple 19,99 dollárért szeretné adni a 4K-s filmeket, azaz pontosan annyiért, amennyiért jelenleg a nagyobb alkotásokat árulja HD felbontásban. Ezzel szemben a kiadók minimum 25, de inkább 30 dollárt tartanának elfogadhatónak, márpedig ezek a számok igencsak messze állnak egymástól, ha valaki több milliós tételben gondolkodik.

Figyelembe véve, hogy az AppleTV legnagyobb riválisai már egy ideje rendelkeznek 4K-s tartalommal, így az Apple lépéskényszerben van: muszáj tető alá hozni az üzletet még a bemutató előtt, különben igencsak felemásra sikerülhet a debütálás. A kérdés csak az: melyik fél lesz hajlandó engedni?BRÉKING: Az Apple egy laza mozdulattal oldja meg a virtuális Home gomb kérdést

Egy ideje már tudni lehet, hogy fog kinézni az iPhone 8 és minden jel arra mutat, hogy Home gomb sem az elején, sem pedig a hátulján nem lesz. Jogosan merül fel a kérdés: hogy lehet majd visszatérni a főképernyőre?

Eddig csupa olyan megoldást láttunk, ahol egy virtuális Home gomb segítségével oldották meg ezt a funkciót, ám most először szivárogtak ki olyan infók, melyek homlokegyenest más megközelítést tartalmaznak.

iphone8dummy4-800x500.jpg

Az iOS 11-et egy ideje már tesztelik és az iPadeken és meglepő módon arra senki nem gondolt, hogy az ott látható alkalmazások közötti váltásért felelő mechanizmust simán fogja az Apple és átülteti a következő iPhone-ba. Pedig nagyon úgy fest, hogy ez fog történni.

Ha alulról felfelé húzzuk majd az ujjunkat, akkor lassú mozdulat esetén a dock, gyorsabb mozdulat esetén pedig a főképernyő jön be.

Ha már a itt tartunk, a főképernyőn sok változás nem lesz az iPad-es dock-ot leszámítva, az ikonok hat sorban helyezkednek majd el, soronként pedig továbbra is négy lesz belőlük. Az igaz érdekesség a telefon kialakítása miatt az állapotjelző sávon lesz.

iphone-8-mockup-with-dock-and-gesture-bar.jpg

A Bloomberg beszámoló szerint az Apple-nél úgy oldották meg a ketté osztott felső rész miatti furcsa grafikus felületet, hogy bal oldalon az óra kap helyet, míg jobb oldalra kerülnek maguk az ikonok (WiFi, Bluetooth, stb.).

diesomnvyaa7qvj_jpg-large.jpeg

Bár szervesen nem kapcsolódik a témához, de az is kiszivárgott, hogy az oldalkeret rozsdamentes acélból készül majd és a körülötte lévő üvegfelületek szinte rá fognak simulni, hasonlóan a 2.5D-s kijelzők esetében. A legutolsó pletykák szerint az Apple szeptember 12-én tartja majd a nagyszabású eseményt, ahol a legújabb iPhone-okról, az új AppleTV-ről, illetve a harmadik generációs Apple Watch-ról is lerántja majd a leplet. A helyszín továbbra is kérdéses, de egyre többen válik biztosra, hogy a bejelentéseknek az Apple Park ad majd otthont.Nem nagyon találsz most nem akciózott Mac-et az iCentre-nél

Naptárilag alig pár - egészen pontosan kettő - van hátra a nyárból és bár az időjárás-előrejelzést elnézve még jó ideig nem kell majd téli- de még átmeneti kabátba se bújnunk, az iskolakezdés rohamosan közeleg. Iskolakezdés pedig nem maradhat Back to School program nélkül, így legkedvesebb partnerünk, az iCentre meg is hirdette akcióját.

Igénybevételéhez csak egy felsőoktatási diákot vagy tanárigazolványt kell felmutatnod és boldogan szaladhatsz ki a boltból kebledre ölelve a 12 százalékos kedvezménnyel megkapott, legújabb kiadású Maceddel.

Sőt, ha nem nagyon van érkezésed bemenni, még webshopon is rendelhetsz, csak előtte el kell küldeni az igazolványod scannelt verzióját a webshop@icentre.hu címre. Részletek itt.

De ez még nem minden. Ha nem ragaszkodsz a legújabb szériához, kifutó modellekből is válogathatsz, hiszen az iCentre meghirdette A Nagy Mac Árengedményt, aminek keretében előző szériás MacBookokat, iMac-eket vehetsz, átlagosan több, mint 100 ezres, sőt bizonyos modellek esetében akár 200 ezer forintos kedvezménnyel.

Ja és ha azt hitted, hogy nincs ONE MORE THING, nagyot tévedtél.

Az MacBook Air most 40 ezer forinttal olcsóbb.

Persze csak, hogy szem ne maradjon szárazon, felhasználó pedig Mac nélkül.

Disclaimer: az iCentre az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere.Kicsit nagyobbak lesznek elődjüknél az új iPhone-ok

Ha igaz, amit most pár megbízható forrás állít, Cupertinoban jópár anyuka fog csuklani, hiszen épp annyival lesznek nagyobbak a 7s és a 7s Plus készülékek közvetlen elődjeiknél, hogy pár tokgyártót ez kellemetlenül érintsen - főleg a merevebb, nagyobb precízióval legyártott hardcase-ek lehetnek érintettek

Annál is inkább, mivel gyakorlatilag az összes dimenzióját tekintve híznak kicsit a telefonok. A különbség a legtöbb esetben elenyésző:a 7s 0,14 milliméterrel magasabb, 0,16 milliméterrel szélesebb és 0,11 milliméterrel vastagabb, a 7s Plus pedig 0,17 millivel magasabb, 0,20 millivel szélesebb és szintén 0,11 millivel vastagabb.

0,1 milliméter nagyjából egy nyomtatópapír vastagsága, az emberek számára ez a változás észrevehetetlen. Az esetek nagy részében azért ez még belefér a gyártási toleranciába, de ez nagyon függ attól, mennyire precízen készítették el a tokot. A növekedés a poszt alapján csak a vastagság esetében magyarázott: a vezeték nélküli töltéshez szükséges üveg hátlapra váltás miatt szükséges.

Ami viszont sokkal jobb hír, hogy az Apple talán hosszú idő után először a funkciót (wireless töltés) a prioritási listán a forma (vékonyítási törekvések) elé rakhatja. Ujjak keresztben.