Mark Zuckerberg posztolt egy fotót, amivel az Instagram havi 500 milliós felhasználótáborát ünnepelte. A háttérben a Facebook open office, és az ő asztala, a saját MacBook Prójával.

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796.jpg

Aminek leragasztotta a kameráját és a mikrofonját, nyilvánvalóan biztonsági okokból.

update: az nem is a mikrofon, hanem a jack aljzat, buta fiú, a 15-ös MacBook Prón az máshol van!

A kamera leragasztása egy régi, olcsó security megoldás. A mikrofon esetében nem tudom, milyen laboratóriumi vizsgálatokat végzett a Facebook vezére, hogy tudja, így nem lehet már őt lehallgatni, és hogy a szigszalag saját rezgése nem vezeti-e át a hangot a túloldalra. Gyanítom, hogy semmilyet.

És ha már olcsó biztonság: nemrég kiderült, miután Twitter és Pinterest fiókját hackerek feltörték, hogy Mark Zuckerberg jelszava a "dadada" volt. Ő ilyen mélységekben hisz a biztonságban, még szerencse, hogy a privacy fontos számára (ezzel kapcsolatban először 19 évesen, a Facebook indulásakor mondta el a véleményét, miszerint nem érti, hogy az ostoba emberek miért töltik fel hozzá az adataikat, és miért bíznak meg benne).

Ehhez képest óriási kontraszt, hogy a Facebook-vezér védelmére 2015-ben 5 millió dollárt költött a cég, miközben mondjuk Tim Cookéra ugyanezen idő alatt csupán apró töredékét, 209.000-et szórt el az Apple. Persze ez személyvédelem, 16 testőrről van szó éjjel-nappal Zuckerberg esetében, a digitális biztonságra csupán néhány száz dollár ment el, ragasztószalag és egy rakás olcsósított biztonsági zár kellett csak az ajtókra:

a_1.jpg