Az Economic Daily News szerint az Apple beszállítói már most tömegesen veszik fel az alkalmazottakat az Apple idei telefonjának sorozatgyártása miatt. A lap hozzátette, hogy az iPhone 7 dizájnja összetettebb elődjeinél, így több idő szükséges, hogy betanítsák a munkavállalókat a feladatra.

És valóban, a jelentés szerint legalább egy hónappal korábban kezdték szerződtetni a dolgozókat.  

A Foxconn weboldalán is fent van egy hirdetés, miszerint nagy számban vesznek fel általános munkásokat, azonnali kezdéssel, 18-40 éves kor között, 3800 jüanos, 162 ezer forintos havi fizetéssel.

A korábbi felvétel jelenthetné a korábbi startot is, de több forrás is szeptemberi indulásról beszél. Vagyis lehet, hogy tényleg a dizájn miatt a sietség. Az ember ilyenkor persze elkezd reménykedni, hogy a "bonyolult" egyben "látványost" is jelent, de ez sajnos nem feltétlenül igaz. Íme a legújabb állítólagos fotó az iPhone 7 hátlapjáról:

iphone-7-leaked-images.png

Lehet, hogy az antennacsík eltüntetése annyira összetetté teszi a gyártási folyamatot, hogy külön tréninget indítottak a feladatra? Lehet, hogy kézzel kell kipattintani a mostani helyéről, és spaklival belekenni a résbe a folyékony alumíniumot? Ki tudja? Ki?