Az ismertebbik Wozniak (bocs, Bandi!) ezúttal a Reddit Ask Me Anything szériáját vállalta be - persze személyéből adódóan nyilván voltak borítékolható kérdések.

wozniakredditproof.jpg

Az egyik ilyen a jelenlegi személyiségi jogi vitában való állásfoglalás. Steve a sztálini Szovjetunióval példálózva válaszolt, mondván abban a hidegháborús korszakban felnőve megtanulta becsülni a polgári szabadságjogokat. Ráadásul szerinte is rossz kezekbe kerülhet, ha elkészülne mégis a készülékekhez hozzáférést nyújtó eszköz.

Megkérdezték a Watch-ról is:

Kissé aggódom, mert bár szeretem az Apple Watch-omat, de ezzel betörtünk az ékszerpiacra. (...) Húszféle óra 500-tól 1100 dollárig és a szíj az egyetlen különbség? Ez nem az a cég, ami az Apple eredetileg volt, az a vállalat ami valóban megváltoztatta a világot.

Persze hozzátette gyorsan, hogy az új fajta piacok új fajta kihívásokat rejtenek és újféleképpen kell alkalmazkodni ezekhez, de azért látható, hogy összességében nem jó a szájíze. Annak ellenére, hogy minden nap viseli rozsdamentes acél óráját és nagyon élvezi, hogy gyorsan tud válaszolni az üzenetekre vagy, hogy a telefonja elővétele nélkül tud kommunikálni. Azt azért megjegyzi még, hogy az Amazon Echo-ja azért közelebb áll mostanság a szívéhez.

Még az AMA session előtt vele készült el a Reddit videóinterjús Formative c. szériájának záróepizódja is. Ímhol: