A Twitter után ők is bejelentették, hogy sutba vágják az időrendi sorrendet. Pár hónapon belül jöhetnek az algoritmus irányította timeline-ok itt is.

instagram-ios9.jpg

Mielőtt mindenki csuklásrohamba kergetné a fejlesztők szegény nőnemű felmenőit, nem árt elolvasni az apróbetűt is. A bejelentés alapján a cég vezetői azzal érvelnek, hogy az utóbbi időszakban a szolgáltatás ugrásszerű növekedése miatt sokak számára követhetetlenné vált a feed, így sokszor akár számára fontos momentumokról is lemaradhatott.

Mostantól a prioritási lista és persze a feedek tetején azok a tartalmak lesznek, amiket az Instagram algoritmusa alapján a legrelevánsabbnak gondol. Ez persze - ahogy egyetlen hasonló megoldás - nem lesz tökéletes. Ezt a mechanizmus két dolog alapján határozza meg:

  • a poszt időszerűsége
  • a posztoló és jómagunk viszonya

Mielőtt az anyacég Facebookból indulnánk ki, gyorsan hozzá is tették, hogy csak a rendezési elveket változtatják meg, az összes posztot meg fogjuk tudni nézni -  csak más sorrendben. Szép mentés!

Arról még nincs infó, hogy a Twitterhez hasonlóan lesz-e opt-out opció, vagy a klasszikus angol eszed-nem-eszed-nem-kapsz-mást menü lesz ebédre mindenkinek.