A Mashable-nek küldött néhány fotót és információt az Apple a készülő Campus 2-ről, azon belül is a most készülő bemutatóteremről, ami várhatóan az összes Apple keynote-nak otthont ad majd 2017-től. Az iPhone 7s már itt emeltetik fel, reméljük, Cook szerez addig valami fasza reverendát.

Az előadóterem, ami a föld alatt lesz, 1000 férőhelyes, és legalább akkora a színpad mögötti rész, mint maga a nézőterem. A fogadó rész a föld felett lesz, szintén hajlított üvegpanelekkel körbezárva, és nemrég feltették a tetejére koronaként az Apple állítása szerint a világ legnagyobb szabadon álló karbonszálas háztetejét. Plusz ficsör, hogy oszlopokat nem nagyon látni, így az ember érzése tényleg az, hogy itten levitál a cég vagy mi. 

applecampus7-1.jpg

screen_shot_2016-03-08_at_07_42_08.png

A tetőt a dubaji sivatagban rakták össze és tesztelték - ne kérdezzétek, miért -, mielőtt Cupertinóba szállították volna, mind a 80 tonnáját. Azért ez elég durva a látvány, viszont ismerjük el előnyként, hogy ha a statikusok rosszul dolgoztak, a bent maradtak nem szenvednek sokat, amikor összecsendül a cintányér. Karbontányér.

applecampus10.jpg

applecampusentrance.jpg

A főépülettel kapcsolatban érdemes még megemlíteni, hogy az üvegpanelek feltételéhez külön gépet kellett tervezni, amiket az Apple

manipulátoroknak

nevez.

Már hogy "te Józsi, hova álltál a kettes manipluátorral?", meg ilyenek. Csaba, Xtractorba?

Itt vannak:

campus-2-manipulator-02.png

campus-2-manipulator-01.png

Drónfelvétel is készült nemrég a területről, ezen a videón a készítő kommentálja is a látottakat. Fentről a bemutatóterem például semmi különös, inkább a tetőn kialakított gépészetet vettem észre, jól haladnak már a s rácok.