Amióta sejteni lehet, hogy az Apple megint piacra dob egy 4 colos iPhone-t, ami az első ilyen készülék lesz a két és fél évvel ezelőtt bemutatott 5s óta, komoly izgalom lett úrrá azokon a vásárlókon, akik nem tudták megszokni a 4,7 és 5,5 colos modelleket: végre csúcstechnika, normális méretben.

Csak egy nagy kérdés volt: hogy az iPhone 6 A8-as processzorát, vagy a 6s A9-esét rakják majd bele, és a kérdés jelentősége nemcsak árnyalatnyi. Előbbi alig 25 százalékos gyorsulást jelentene az 5s-hez képest, szinte senkinek sem érné meg a váltás, míg az A9 brutális ugrást jelentett, simán duplázás várható a teljesítményben ebben a méretosztályban.

iphone-ipad-apple-products-100645604-large.jpg

A Bloomberg most jó hírekkel szolgált:

iparági forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy az 5se bizony az A9-es processzorral lesz szerelve, szóval az Apple nem egy kici, occó mobilként kezeli ezt a méretosztályt, szimplán csak az aktuális generáció áramvonalasabb darabjának. Mondjuk így aztán simán indokolt lenne a 6se elnevezés és valahová a 6-os 200 ezer forint körüli ára közelébe várnám az új mobil érkezését, márciusban kiderül, mi a helyzet.

További jó hír, hogy állítólag a kis iPhone-nal együtt bemutatkozó iPad Air 3 is brutális hardvert kap, konkrétan az iPad Pro A9X-ét, ami egyébként logikus, mert mást nem is nagyon lehetne belerakni, de jó tudni, hogy az aktuális csúcshardverrel érkezik a tavaszi update.

Izgatottan várjuk.