Különös összefüggésre bukkant az Apple saját szoftverében, miután egy csomó panaszos jelezte, hogy a 20-30 százalékos töltöttség esetén is simán csutra merül a telefonjuk.

Rájöttek, hogy a probléma oka a felhasználók egy szokatlan tettéhez köthető: akik elállítják manuálisan az órát, vagy épp időzónát váltanak - akár automatikusan, utazás közben -, észlelhetik, hogy az akksikijelzés egy időre leáll. Vagyis egy ideig nem update-eli a kiírt százalékot, így aztán a telefon sokkal hamarabb merül le ezek után, mint a gazdája arra számítana.

batt.jpg

Egyébként nem értem az embereket, minek manuálisan állítani időt, miközben a telefon atomórákkal szinkronizál? Meg hát a francért kell annyit utazni? Nem jó otthon? 

Na mindegy, az Apple szerencsére gondol az ilyen elmeháborodottakra is. Nemsokára megoldja a problémát távolról, szoftveresen, addig meg akit zavar, a Beállítások -- Általános -- Dátum és Idő -- Automatikus beállítást kapcsolják be. 

Ja, most látom, hogy ez nekem sem volt bekapcsolva. A rohadt életbe, hogy az Apple az ilyen evidens igényekkel rendelkező júzereket sem látja el rendesen, mint én! Miért ne kapcsolhatnám ki az automatikus órabeállítás, ha én úgy akarom? Felháborító.