A "de rohadtul vártam már erre, és most itt van, és nem tetszik" pillanatok közül - amiket sokan élnek át Apple keynote-ok után -, a legkiemelkedőbb szerintem ez a mostani. A Nintendo elkezdett mobilra fejleszteni, ami azért nagy szó, mert korábban a saját platformján kívül nem tolt játékot máshová.

Tegnap bejelentették, hogy ma bejelentik az első játékot. Nagyon várta mindenki, milyen lesz. Még én is, pedig nem is játszom.

Hát ilyen lett:

nintendomiitomo.jpg

Miimoto. Kialakíthatod a saját Miidet, és azzal kommunikálhatsz a többiekkel. Nem annyira játék, mint szórakoztató kommunikációs eszköz, ingyenes letöltéssel, alkalmazáson belül vásárlással. Hogy ez utóbbi mit takar, nem tudom, gondolom fizetős lesz, ha pajzán célzásokat tennél egy másik Miinek. Valamiért pont a Nintendotól vártam volna, hogy hagyja a fenébe ezt az in-app-purchase-t, erre tessék. Ígéretük szerint a másik négy játék, amit 2017 márciusáig bemutatnak, már simán fizetősek lesznek.

Haszna a Mimotónak abban lehet a Nintendo szerint, hogy segít a félénk, visszahúzódó embereknek, hogy kifejezzék önmagukat. Egyébként azért néztek értetlenül, mert európaiak vagytok, Ázsiában ez csont nélkül átmegy. És amit már Tim Cook is elmondott tegnapelőtt: Kína a legfontosabb piaccá válik, és ha ez megtörténik, az oda irányuló fejlesztésekből kapunk majd mi is morzsákat, és nem fordítva.