A tegnap szenzációja egyértelműen az új iPod-kínálat megjelenése volt, illetve hát nem teljesen új, mert a nanónál és a shuffle-nél csak a színválaszték nőtt, a technológia nem változott, de ez érthető is: a hagyományos mp3-lejátszóban ennyi volt, nincs hova fejleszteni tovább, nem maradt mozgástér sem a méretben, sem a képességekben.

ipod-nano-new-640x353.jpg

A touch viszont egy jóval összetettebb eszköz, és tegnap végre megszabadult a készülék az iPhone 4s-örökségtől és az aktuális csúcstechnika került bele.

Vagyis annak egy lebutított verziója.

Az A8-as csip ugyanis 1,4 gigahertzen fut az iPhone 6-osokban, az mp3-lejátszóban azonban csak 1,1 gigahertzet adnak neki, ami kábé 23 százalékos lassulást jelent.

ipodtouch-640x263.jpg

Két dolgot azonban ne felejtsünk el: a gyorsulás az A5-ös csiphez képest még így is mérhetetlenül nagy, és a pixelszám itt jóval alacsonyabb, mint az iPhone 6-osoknál, szóval a legtöbb esetben egyáltalán nem tűnik majd lassabbnak a touch, mint a mobil.

És gondoljuk tovább a történetet: ha beleraknak még egy gsm-csipet ebbe a házba, készen is van a 4 colos iPhone 6-os. Remélhetünk!