Mindenki, aki itt jelentkezik a publikus bétatesztre, már töltheti is a beta.apple.com oldalról a fincsi operációsrendszer-fejlesztéseket. Persze ezek béták, tele hiányossággal és buggal, de ezeket egyre inkább megszokjuk már a végleges verziókban is, szóval sokkal többet nem fogjuk majd a fejünket.

Na de komolyan: senki ne tegye fel ezeket az elsődleges vasakra, csak olyan gépekre, amiknél nem gond, ha inkompatibilitási problémák adódnak, vagy teljesen használhatatlanná válik az egész, úgy ahogy van.

Itt láthattok egy videót arról, miket érdemes megnézni a rendszerekben:

Az iOS 9 esetén én leginkább a proaktív keresésre, az új Notes-ra leszek kíváncsi, OS X-nél az osztott képernyővel lehet játszani, a Spotlight keresési találatait próbálgatom, és persze a Metalra várjuk a vasat kihasználó grafikai mutatványokat. De arra még tényleg várni kell. 

A telepítés előtt nyomjatok egy full backupot OS X-en Time Machine-nel, ha bármi baj van, pár óra alatt így downgrade-elhettek Yosemite-re. iOS esetében nincs lehetőség hivatalosan a downgrade-re, csak a végleges iOS 9-cel lehet felülírni ezt a telepítést. De egy Mac segítségével a telepítés előtt nyomhatunk ebben az esetben is egy full backupot, az iTunes-ban, egy fizikai - kábeles - kapcsolattal, lehetőleg az Encrypt [iPhone/iPad/iPod touch] backup opciót választva (jelszavakat is lementi). Ha nem jön be az iOS 9, a telefont dfu módba rakva, az iTunes segítségével a rendszer visszaállítható, elméletileg. Gyakorlatban még lehetnek problémák.

Ha az iOS 9 publikus bétáját töltenéd, itt jelentkezz a programra, és itt töltsd az update-et.

Ha az OS X El Capitan publikus bétáját töltenéd, itt jelentkezz a programra, és itt töltsd az update-et.