Ugyan magyarul még nem jelent meg a support oldalon, de angolul már látható a változás, ami igaz Magyarországra is. Kicsinek tűnik, csupán egy lábjegyzetben találhatjuk az infót, mégis nagyon fontos:

az AppleCare kiváltása esetén három évig ingyen cserélik a Maced akksiját, amennyiben az 80 százalékos kapacitás alá esik.

Korábban az itthon el sem érhető Apple Care+ megvásárlása után csak akkor cserélték az akksit, ha annak kapacitása 50 százalék alá esett. Vagyis leginkább a hibás akksikat cserélték csak.

 

l_01127949.jpgA 80 százalékkal viszont már minden, átlagosnál többet akksiról dolgozó, a laptopját sokat használó vásárló esélyes arra, hogy az Apple Care lejárta előtt még frissítsék a gépét. Ami egy eladás előtt is jó lehet, de a - nálam például a negyedik év környékén jelentkező - akksi-meghibásodást is megelőzhetjük így. Már korábban is írtunk arról, kinek lehet jó az AppleCare, de ezzel a húzással szinte kötelezővé tették biztonságba éreznünk magunkat az első három évre hordozható Mac-kel. Az AppleCare ára egy MacBook Airhez 77.990 forint, nem sokkal több, mint maga az akksicsere.

Az akksi kapacitást az olyan diagnosztikai szoftverekkel ellenőrizhetjük, mint az iStat vagy a CoconutBattery. Ha ezek mutatója 80 százalékos kapacitás alá esik, és van Apple Care-ünkt, el kell vinni a gépet egy hivatalos Apple-szervizbe, például az iCentre-hez. Itt lefuttatnak egy hivatalos diagnosztikai programot, ami eldönti, tényleg 80-e az a 80. Ezután ott kell hagyni 2-3 munkanapra a gépünket, amit friss akksival kapunk vissza.

Az Apple Care megvásárolható az iCentre-ben, amennyiben vásároltál Apple számítógépet vagy hordozható eszközt. 

Disclaimer: az iCentre az Appleblog hirdetője