A szreccs-gét már a múlté, itt van a tetkó-gate!

Az első felhasználók tapasztalatai alapján legalábbis akad gond az órával, ha egy erősen tetovált csuklóra kötik. Ugyanis az Apple Watch-ba építettek egy "csuklóérzékelőt", aminek a segítségével a szoftver mindig tudja, mikor van a gazdáján, és mikor fekszik csak úgy, az asztalon mondjuk. Amikor felcsatoljuk, kéri a passcode-ot, aztán egész addig nem kér semmit, amíg le nem vesszük újra.

apple-watch-tattoo-640x644.jpg

A tetovált csuklókkal azonban ez nem működik. Itt egy videó, amin látszik, hogy egy bőrszínű kézen megfelelően működő eszköz a tetkós oldalon folyton passcode-ot kér, mintha nem is érzékelné, hogy kézen hordják. További probléma, hogy ilyenkor nem is jönnek értesítések az órára.

A szenzorok valamiért kiakadnak a festékkel átitatott bőr miatt. Az óra ugyanis úgy méri a pulzust, hogy LED-izzóval megvilágítja a bőrt, így érzékeli az elszíneződést. Pontosabban zöld színnel világít, hiszen a vörös színű vér áramlása így kimutatható a legkönnyebben, mert a vér visszaveri a vörös fényt, és elnyeli a zöldet - állítják az Apple weboldalán.

És itt lehet a probléma. Egy rétegnyi tintán keresztül már nem is olyan vörös az a vörös.

Egyébként ki lehet kapcsolni a csuklóérzékelést, de akkor meg az Apple Pay nem működik. Akárhogy is, az óra nem 100 százalékos tetovált csuklón.