Az Apple sosem volt a hagyományos értelemben vett csatlakozók nagy barátja. Nem siették el az USB 3-at, egyre kevesebb csatit raktak a MacBookokra, és az iPhone-ra sem voltak hajlandóak sosem más nyílást tenni, mint a sajátjukat (persze a prototípuson volt USB).

De azért az mégiscsak új, hogy tesznek egy Lightning portot az egyik készülékükre, aztán befalazzák.

Állítólag ez az, ni: Állítólag az alsó szíjrögzítő horony alatt található a csati.

apple-watch-strap-011.png

A Techcrunch írt erről a rejtett képességről, a csatlakozóról, amin keresztül a fejlesztés ideje alatt kommunikáltak az eszközzel. Itt direkt hozzáférhettek az Apple Watch operációs rendszeréhez, ami úgy tűnik, a piacra dobás után már nem szükséges. Van Bluetooth meg wifi, a felhasználóknak az is tök jó.

És itt már sejthetjük is, miért maradhat meg a fedél alatt mégis egy csatlakozó. Mert mi van, ha bedöglik az antenna a készüléken, gond lesz a firmware-rel, és hozzá kell férni a szervizben az óra szoftveréhez? Természetesen, kell egy fizikai csatlakozó.

A Techcrunch viszont továbbmegy, ők már okosszíjról beszélnek. Olyan óraszíjakról, amikbe mondjuk beépített akksit szerelnek, így azt felkötve, és az órához csatlakoztatva tovább bírná egy feltöltéssel az eszköz. Sőt az okosszíjak olyan érzékelőket tartalmazhatnak, amiket nem tudtak beleépíteni az első Apple Watch-ba. Ez is logikus: az Apple sokkal több szenzort álmodott az órához, egy utólagos szíj-update után okosabb lehetne a cucc, és nem kéne kidobni a tízezer dolláros arany óralapot sem az új képességekért.

A csatlakozó mindenesetre egyelőre zárva lesz.