Most hogy felbukkant újra az Apple Car ötlete, és állítólag több mint ezer mérnök dolgozik majd a cupertinói autón, egyre többször teszik fel a kérdést: miért nem vette meg tavaly a Teslát az Apple, ha autóipari babérokra vágyik? Az biztos, hogy az Apple beruházásokért felelős elnöke és talán Tim Cook is tárgyalt Elon Muskkal, de nem született belőle semmilyen érzékelhető megállapodás, leglalábbis nagy csend volt a megbeszélés után.

És mi van, ha mégis megvenné? És ha Musk eladná? Mennyibe fájna ez az Apple-nek?

Az Apple-nek 178 milliárd dollár könnyen mozgatható pénze van.

musk.jpg

A Tesla piaci értéke 25 milliárd dollár. De nem ennyiért történne a felvásárlás, hanem egy sokkal magasabb összegen.

Gene Munster elemző szerint akár 40 milliárd dollárt is adhat a Tesláért egy befektető. Az az Apple összes pénzének 22 százaléka, forintban az 10.800 milliárd, a magyar éves GDP harmada.

De a kedvencem a CBS, ahol egy “befolyásos bloggerre” hivatkozva tudni vélik, hogy az Apple 18 hónapon belül felvásárolja a Teslát 75 milliárd dollárért.

Kész. Van még kérdés? Ez lesz, ennyi.

Tudjátok ez milyen? Elmondom. Hat hónapon belül új házba költözöm, 18 hónapon belül új autót tervezek vásárolni. Legalábbis azt hiszem. Igazából attól függ, hogy lesz-e erre tartalék pénz, vagy a ház elnyel minden új forrást. Terepjáró kéne, mert a ház körül szokott lenni sár rendesen, meg ha nagy a hó, nem tudok felmenni a domboldalon. Mondjuk ezért nem biztos, hogy kell terepjáró, lehet hogy kiteszek egy csörlőt a dombtetőre, és ha olyan van, felhúzatom a mezei autót. Meg egyre melegebbek a telek, hó már alig van.

Várjuk azt a befolyásos bloggert, aki megjósolja, hogy 18 hónapon belül végül milyen autót vásárolok.