Még tartozom nektek egy poszttal idén. Azt ígértem, hogy az Appleblogon megmutatjuk, kiknek ajánlottátok fel az iPhone-jaitokat 2014-ben. Összesen 31 általatok felajánlott iPhone-t és 4 iPod touch-ot sorsoltunk ki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének segítségével ebben az évben, összesen 35 ember életét tettük könnyebbé, önállóbbá ezzel a lépéssel.

Az egész ebből a videóból indult ki:

És ez volt az utolsó sorsolás:

Nem tudtunk mindenkit lefotózni, akikről végül készült kép, azt most kiteszem ide is. Hogy ti is lássátok, hová kerültek az adományaitok.

foto_1.JPG

img_2960.JPG

img_2928.JPG

img_3001.JPG

img_3165.JPG

img_2926.JPG

img_3204.JPG

img_3207.JPG

img_3219.JPG

dsc01390_.jpg

img_3223.JPG

img_2995.JPG

p1200692.JPG

És néhány levélrészlet, amit kaptam a nyertesektől:

Számomra korábban ismeretlen volt az érintőképernyő, ezért először ennek kezelését és az iOS logikáját kellett elsajátítanom. A kezdeti lépések elsajátítása után kezdtem el a speciális programok használatát. Az első napoktól használom az időjárás-előrejelzést, akadálymentesen, részletesen tudok tájékozódni. Külön érdekesség számomra, hogy a Nap felkelte és nyugta pontos időpontját is könnyen elérem. Ez azért érdekes, hogy mivel fénylátásom sincs, nem csak kb., hanem pontosan tudom ennek időpontját.

A nálam gyakorlottabb felhasználóktól nap mind nap értesülök újabb appokról vagy beépített funkciókról, amelyek segítségével olyan dolgok önálló elvégzésére leszek képes, amelyet korábban nem, vagy csak bonyolult eljárásokon keresztül tudtam megoldani. Összegezve: biztos vagyok benne, hogy a részemre adományozott készülék jelentős segítségét fog nyújtani számomra a látássérülés kompenzálása terén.

A kedvenc alkalmazásom az AppStore. Azért, mert lehet letölteni alkalmazásokat, amelyek ott találhatók.

Nem használtam még telefonon internetet, Tehát tovább bővült a lehetőségek tárháza. Nagyon örülök, és napról napra fedezem fel az iPhone-ban rejlő lehetőségeket. A továbbiakban a jegyzetek alkalmazást akarom megtanulni. Billentyűzet segítségével bárhol tudok jegyzeteket készíteni, és nem kell súlyos laptopot cipelnem magammal, ha egy előadáson jegyzetet akarok készíteni.

Az akció során egy iPhone 3Gs készülékhez jutottam. Jelenleg még ismerkedek a lehetőségekkel. Elsősorban telefonálásra használom, amit a nagy betűk megkönnyítenek. Használom az internetet. Még ismerkedek a hangvezérlés lehetőségével, így magabiztosabban használhatom a készüléket.

Azt gondolom, hogy ezzel a telefonnal nagyon sok lehetőséget kaptam, mert ez laptop, diktafon, és egyéb sok-sok eszköz egy készülékben. Köszönöm ezt a csodás ajándékot!

Köszönjük nektek még egyszer.

A teljes sztorit az egyes posztokban találjátok, itt tudtok keresgélni.